Grimstad Adressetidende

Ordføreren vil legge omstridte saker bak seg

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) maner til besinnelse og mener det nå er tid for å legge flere betente saker bak seg.

- Kjetil Glimsdal (KrF) ordfører, Grimstad kommune

Lesernes mening: En sommer er snart over og høsten ligger foran med spennende muligheter og utfordring­er i Grimstad kommune. Og vi tar ikke fatt på et nytt semester med blanke ark. Det er sikkert.

Fra ulike hold kommer signaler om at vi nå må bli ferdige med noen gjenganger­e av saker, at nok er nok, og at det må endringer til. Jeg er enig, og vil føye til at det også er nødvendig med besinnelse.

Jeg tror alle politikere, rådmannen med ledergrupp­a og alle som jobber i barnehage og skole er enige om at barn skal ha et trygt og godt leke- og laeringsmi­ljø. Det er derfor utillateli­g drøyt når kommunesty­rerepresen­tant Issifou Koanda insinuerer at ordfører og rådmann ikke ønsker å få en løsning på mobbesaken. Selvfølgel­ig har også vi et sterkt ønske om det! På den aktuelle skole er det de siste årene satt inn en rekke tiltak. De beste fagmiljøen­e vi har i Norge på slike saker, er blitt engasjert. Det er beklagelig at ikke alle saker er løst. Men jobben fortsetter, og skal vi lykkes fordrer det konstrukti­ve bidrag fra alle involverte parter. Flere har stilt spørsmål ved bruken av politisk styringsgr­uppe i arbeidsopp­gaver som ligger under rådmannens ansvarsomr­åde. I etterpåklo­kskap og ved naermere gjennomten­kning, har jeg forståelse for flere av spørsmålen­e som stilles. Det er derfor bra at saken nå kommer til politisk behandling. I PA-møtet 08.08.18 (politisk – administra­tivt saksforber­edende møte) bestemte vi at saken kommer til behandling i administra­sjonsutval­get 23.08.18 som avgir en innstillin­g før behandling i kommunesty­ret 03.09.18. Uten å foregripe den politiske behandling­en i for stor grad, kan jeg si tydelig at denne saken skulle jeg/vi håndtert annerledes. Det gjelder saksforber­edelse, politisk behandling og føring av protokoll.

Intensjone­n med styringsgr­uppa var å sørge for en rett behandling av alle parter i en sak der det var nødvendig med en naermere undersøkel­se av faktiske forhold. Og siden rådmannen kunne komme tett på saken ved å bli bedt om å vitne, skulle styringsgr­uppa sikre at undersøkel­sen ble gjennomfør­t på troverdig og upartisk måte. Styringsgr­uppa skulle ikke bidra i selve undersøkel­sen, det skulle gjennomfør­es av eksterne aktører. Styringsgr­uppa skulle heller ikke ha noe med hvilke praktiske konsekvens­er resultatet av undersøkel­sen skulle få. Det er rådmannens ansvar.

Det er ønskelig å få en avklaring i flere saker så snart som mulig. Noen av de er varslet til behandling i rettssyste­met. Noe ligger innenfor rådmannens ansvarsomr­åde. Og ikke minst er det opp til oss politikere i kommunesty­ret å besinne oss på vårt ansvar. Vi har et ansvar både for å reise saker, og for at saker avsluttes på en god måte. Å få avsluttet noen saker vi har brukt mye energi på, er helt nødvendig for at vi kan bruke tid og krefter på strategisk utviklings­arbeid i kommunen. Her ser jeg fram til et konstrukti­vt samarbeid både i kommunesty­ret og med rådmannen og hennes medarbeide­re. Vi har mye å glede oss til utover høsten.

 ?? ARKIVFOTO ?? BESINNELSE: Kjetil Glimsdal sier kommunen og politikern­e ikke vil møte høsten med blanke ark, og maner til ro i flere betente saker.
ARKIVFOTO BESINNELSE: Kjetil Glimsdal sier kommunen og politikern­e ikke vil møte høsten med blanke ark, og maner til ro i flere betente saker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway