Grimstad Adressetidende

– Har hørt mye bra om Grimstad som studentby

– Grimstad får mye skryt for sitt gode studentmil­jø, sier tre ferske studenter.

- Marie Rosenborg Wadahl vikar@gat.no

Det var mange spente og ferske studenter samlet på plenen utenfor universite­tet mandag formiddag, da det nye studieåret startet.

– Vi har hørt mye bra om Grimstad som studentby. Grimstad får mye skryt for sitt gode studentmil­jø. Vi håper vi blir kjent med nye mennesker og får noen fine år her i Grimstad. Det er ikke akkurat et minus at det er på Sørlandet heller, sier de tre nye studentene vi treffer.

Christine S. Arnesen og Charlotte Sollie skal studere sykepleie, mens Leonora Kvinlaug skal studere økonomi.

De sier at de har litt sommerfugl­er i magen, siden det er den første dagen.

Ta vare på hverandre

Forsknings- og høyere utdannings­minister Iselin Nybø var på besøk under åpningsser­emonien og holdt tale for studentene.

– Det må jobbes hardt! Det er ikke en vei utenom om det. For de aller fleste av oss, så kommer ikke kunnskap gratis. Jeg er også opptatt av at man må passe på hverandre og vaere med på å lage et godt studiemilj­ø. Vi vet det at mange studenter synes det er tøft både faglig og ikke minst at det er studenter som er ensomme og som ikke føler seg en del av fellesskap­et. Studietide­n skal også vaere gøy. Det skal til masse hardt arbeid, men det er viktig å kose seg underveis også, sier utdannings­minister Iselin Nybø.

Følger spent med

Utdannings­ministeren forteller at hun følger spent med på utviklinge­n til universite­tet.

– Jeg har vaert på UIA flere ganger, men det har vaert på Campus i Kristiansa­nd. Når jeg først var her nå, så har jeg veldig lyst til å se og høre mer. Jeg ser veldig fram til å høre enda mer om det som skjer i Grimstad. Så er det sånn at de tre universite­tene våre i Stavanger, Agder og i Nord, har fått tilført en hel rekke stipendiat­er. Jeg følger spent med, fordi jeg forventer også at disse tre universite­tene skal klare å løfte seg enda mer enn det de gjør i dag. Så vi har store forventnin­ger til Universite­tet i Agder, avslutter Nybø.

 ??  ?? ØNSKET VELKOMMEN: Rektor Frank Reichert og forsknings- og høyere utdannings­minister Iselin Nybø ønsket holdt begge tale under åpningsser­emonien.
ØNSKET VELKOMMEN: Rektor Frank Reichert og forsknings- og høyere utdannings­minister Iselin Nybø ønsket holdt begge tale under åpningsser­emonien.
 ??  ?? ÅPNINGSSER­EMONI: Plenen utenfor universite­tet var full av spente studenter ved studiestar­t.
ÅPNINGSSER­EMONI: Plenen utenfor universite­tet var full av spente studenter ved studiestar­t.
 ??  ?? SPENTE STUDENTER: Christine S. Arnesen, Charlotte Sollie og Leonora Kvinlaug håper de får noen fine år i Grimstad.
SPENTE STUDENTER: Christine S. Arnesen, Charlotte Sollie og Leonora Kvinlaug håper de får noen fine år i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway