Grimstad Adressetidende

Medaljer og årsbeste

Ingvild Meinseth (19) leverte solid årsbeste da hun ble nummer tre på 100 meter under nordisk mesterskap for juniorer i Danmark. Hun var også med på det norske sølvlaget på stafett.

- Rune Helle

Sørild-jenta kom inn på 11,62 på den individuel­le 100-meteren. Bare slått av to islendinge­r.

– Vinden var litt for sterk til at dette kan godkjennes som pers og årsbeste. Bak denne tiden ligger det imidlertid en veldig god sportslige prestasjon. Klart årsbeste, roser pappa og trener Frank Otto Meinseth.

Sjumilsste­g

Gunbjørg Bjarnadott­ir vant på 11,47. Jenta fra Island vant U17-EM tidligere i sommer. Sølvet gikk på 11,53. Også det til Island.

– Ingvild har hatt en tung sesong så langt. Dette var et sjumilsste­g i riktig retning, konstatere­r en stolt pappa.

Ingvild har 11,66 som pers fra i fjor. Årsbeste er 11,89.

– Dette løpet gir oss tro på fremtiden, sier Grimstad-duoen bare en uke før senior-NM.

Opptur

Ingvild hadde en fantastisk sesong i fjor. Hun vant både 100 og 200 meter under tilsvarend­e mesterskap for et år tilbake. Da ble det også gull og sølv på stafettene. Vinnertide­n til Ingvild på 100 meter fra i fjor på 11,72 står fremdeles som mesterskap­srekord.

– Ingvild har slitt med en kropp som ikke har fungert hundre prosent hele denne sesongen. Derfor var dette en veldig opptur, roser trener og pappa. Han mente dette ville vaert et 11,70-løp under godkjente forhold.

På stafetten 4x100 meter løp Ingvild og resten det norske laget seg inn til sølv.

– For meg har helgen vaert fantastisk bra. Jeg gjorde mitt klart beste løp for sesongen da det ble bronse på 100 meter individuel­t. 11,62 er en bra tid selv om jeg fikk litt hjelp av vinden

Stafetten var også bra, sier Ingvild som vurderer å doble på NM.

– Da er det både forsøk og finaler. Derfor må jeg tenke meg litt om, sier den lynraske Sørildjent­a som har junior-NM helgen etter Byrkjelo.

Flere mesterskap i vente

Ingvild er nå inne i en periode med mange mesterskap. Kommende helg er det altså seniorNM på Byrkjelo, så kommer juniormest­erskapet på Bislett, før mesterskap­ssesongen avsluttes med UM (NM for yngre) i Overhalla.

 ?? FOTO: VESTPRESS ?? TRE: Ingvild Meinseth fikk med seg bronsemeda­lje individuel­t og sølvmedalj­e fra 4x100 meter fra nordisk mesterskap i år.
FOTO: VESTPRESS TRE: Ingvild Meinseth fikk med seg bronsemeda­lje individuel­t og sølvmedalj­e fra 4x100 meter fra nordisk mesterskap i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway