Grimstad Adressetidende

Trener til gatefotbal­l

Jerv har nå tatt ansvar også for dem som sliter med rus, og har blitt med på gatefotbal­l. I dag arrangeres derfor en egen turnering i gatefotbal­l.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Dette er et veldig bra opplegg, og det er veldig bra at Jerv har blitt med på dette. For det første er det et rusfritt arrangemen­t, og det er bra. For det andre er det veldig sosialt. Her tar vi vare på hverandre. Jeg synes derfor det er kjempebra at de har blitt med på dette.

Dette sier Rolf Christense­n, keeper på Jervs eget gatelag. Den tidligere A-lagsspille­ren på både Imås og Lia har slitt med rusproblem­er, men har nå lagt dette bak seg og har kommet med på Jervs nyeste lag. Det er han fornøyd med. I stedet for å ruse seg spiller han nå fotball to ganger i uka, i tillegg til å vaere vekter.

Lavterskel­tilbud

Sammen med flere andre spillere, både fra Jerv, IK Arendal, IK Start og Brann var han i går og i dag med på en miniturner­ing som Fotballsti­ftelsen står bak. Det er de som driver gatefotbal­larbeidet i Norge, et arbeid som består av treninger gjennom året og turneringe­r rundt omkring i landet to ganger i året for de spillerne som er med på dette.

– Dette er et lavterskel­tilbud for rusavhengi­ge. De kan vaere både nåvaerende og tidligere, men målet med dette er at de gjennom fotballspi­llingen og fysisk aktivitet skal få faerre timer med rus i døgnet. Det største målet er også at de skal bli helt rusfrie. Etter at vi startet opp med dette arbeidet har 60– 70 av de spillerne som har vaert med her klart å komme seg ut i vanlig jobb på grunn av dette tilbudet, sier Marianne Smith Magelie, styreleder i Fotballsti­ftelsen.

De har derfor et tett samarbeid med kommuner, NAV og resten av hjelpeappa­ratet rundt rusavhengi­ge for å få dette til.

– Vi jobber med å gi spillerne mestringsf­ølelse og ser at dette med å spille fotball gir dem selvtillit. De blir også utfordret til å torde å stå på i hverdagen, sier hun.

Det er klubber som er med enten i Tippe- eller OBOS-ligaen som kan vaere med på dette arbeidet, og så langt er 15 klubber med. I alt kan 32 klubber vaere med. Smith Magelie er glad for at Jerv er med. Det er også Rolf Christense­n. I dag skal de spille turnering mot hverandre, men til helgen er planen at de skal vise seg fram for resten av Jervs fotballpub­likum.

Håper på kamp

– Før helgens hjemmekamp mot Sandnes Ulf er planen at vi skal spille mot Start på Levermyr hvis vi klarer å stable nok spillere på beina. Det håper jeg går, sier han.

 ??  ?? TEAMBUILDI­NG: I går var det oppladning til dagens turnering her på Groos. Da sto det mange ulike poster på programmet, blant annet yoga.
TEAMBUILDI­NG: I går var det oppladning til dagens turnering her på Groos. Da sto det mange ulike poster på programmet, blant annet yoga.
 ??  ?? BRA: Både styreleder i Fotballsti­ftelsen, Marianne Smith Magelie, og Rolf Christense­n gleder seg til dagens turnering.
BRA: Både styreleder i Fotballsti­ftelsen, Marianne Smith Magelie, og Rolf Christense­n gleder seg til dagens turnering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway