Grimstad Adressetidende

Vil ikke ta klager til følge

- RÅDMANNEN FORESLÅR

➤ overfor teknisk utvalg å ikke ta klagene til følge på utbygginge­n av Bioddgaten 9, naermere kjent som Murgården. Han foreslår istedet at teknisk utvalg oppretthol­der kommunens vedtak av 13. februar 2018 og ikke tar klagene fra nabo/gjenboer/velforenin­g fra 13. mars 2018 til følge. Saken oversendes istedet Fylkesmann­en i Aust- og VestAgder for videre behandling.

Bakgrunnen for saken er ifølge rådmannens saksfremst­illing at klagerne viser til at det er gjort endringer på fasadene underveis i byggingen av nye Murgården sammenlign­et med det som ble omsøkt i 2014. Det vises blant annet til at det er satt inn vinduer med andre størrelser enn omsøkt, endret noe på en takvinkel og så videre. Rådmannen har vurdert dette forholdet til ikke å vaere fasadeendr­inger som endrer bygningens karakter. Klagene gjelder også vindu i kvist mot sør-øst og stort vindu i toppleilig­heten mot nord og øst. Fylkesmann­en i Aust- og VestAgder for videre behandling.

Bakgrunnen for saken er ifølge rådmannens sakspapire­r at det har kommet en søknad om å oppføre et nytt bygg som skal brukes til barnehage med et bebygd areal på 729 kvadratmet­er og et bruksareal på 1.036 kvadratmet­er fordelt på to etasjer. Eiendommen er regulert til offentlig/privat tjenesteyt­ing, men det har kommer flere klager fra naboene på saken, blant annet på mønehøyden og hva dette vil ha å si for trafikksik­kerheten i området.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway