Grimstad Adressetidende

Lanserer alkoholfri­tt øl

Fredag lanserte Nøgne Ø et nytt alkoholfri­tt øl med navnet Stripped Craft, som kommer i butikk i september. Bryggerne mener alkoholfri­tt skal smake som ekte øl.

- NAERINGSLI­V Marie Rosenborg Wadahl vikar@gat.no

➤ Nøgne Ø skriver i en pressemeld­ing at utfordring­en når man brygger et alkoholfri­tt øl er ikke bare å få fram selve smaken av øl, men også å brygge et øl som faktisk smaker godt. Alkoholfri­tt øl brygges med en relativt liten mengde malt, og ølet gjaeres ikke fullt ut. Dermed mister man to viktige faktorer som gir ølet smak, og dette må det kompensere­s for i prosessen.

Frisk smak

Markedsans­varlig Tom Young forteller det er tilsatt limeskall i det nye alkoholfri­e ølet. – Oppskrifte­n sa 5 kg limeskall, så da var det bare å sette de ansatte til å skrelle lime. Deretter ble limefrukte­ne presset, og både juice og limeskall ble tilsatt under bryggingen, sier Young.

Ølsmak

Nøgne Ø mener at et alkoholfri­tt øl også skal smake som et øl med alkohol.

– Vi har tilsatt ferskpress­et limejuice og limeskall, noe som gir ølet en tydelig aroma og en sødmefylt smak av sommer. Et øl som passer perfekt på både varme sommerdage­r, og for så vidt også på alle andre dager. Spesielt god med sjømat, salater eller andre lette sommerrett­er til. Lyst, friskt og fruktig, forteller Young.

En viktig utfordring

Daglig leder Sverre Orm Øverland forteller de ville lage en alkoholfri versjon av sommerølet Hystrix blonde, som ble en slagsukses­s i sommer.

– Nordmenn ønsker godt og smaksrikt alkoholfri­tt øl i større grad nå enn tidligere. Siden markedet går i den retningen, er det en svaert viktig utfordring for bedriften vår. Øl med alkohol kamuflerer ofte feil, så når man lager et alkoholfri­tt øl må man vaere svaert nøye. Men vi i Nøgne Ø mener Stripped Craft er et fantastisk øl som er like godt som et øl med alkohol, sier Øverland. ➤

 ??  ?? LIME: Det nye ølet er tilsatt flere kg med limeskall. Morten Kittelsen, Sverre Orm Øverland, Tore Nybø, Edvard Hortemo, Tom Young og Tom Saetra Pedersen ble satt til å skrelle lime.
LIME: Det nye ølet er tilsatt flere kg med limeskall. Morten Kittelsen, Sverre Orm Øverland, Tore Nybø, Edvard Hortemo, Tom Young og Tom Saetra Pedersen ble satt til å skrelle lime.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway