Grimstad Adressetidende

Nå jobber over 40 håndverker­e på nybygget

Prosjektle­derne Tina M. Retterholt og Helge Nilsen, som også er daglig leder for JBU Entreprenø­r AS, har troa på at de skal klare å holde fremdrifts­planen. I4Helsebyg­get skal etter planen stå ferdig i august 2019.

- Marie Rosenborg Wadahl vikar@gat.no

Prosjektet skal samlokalis­ere funksjoner og er et samarbeids­prosjekt mellom UIA, Grimstad kommune og JBU. Utvidelsen av universite­tsbygget er på til sammen 4.900 kvadratmet­er. Parkerings­kjeller kommer i tillegg.

Alt går etter planen lederne for prosjektet Tina M. Retterholt og Helge Nilsen forteller det går svaert bra med byggingen av velferdste­knologisen­teret, som skal vaere en nasjonal arena for innovasjon innen helse og omsorg, hvor velferdste­knologi og helseløsni­nger utvikles.

– Nå er selve råbygget på parkerings­huset snart helt ferdig og om to uker begynner vi byggingen av kontorbygg­et på N-bygget. Vi holder også på å bygge på en ekstra etasje på Abygget på dagens UIA. Det bygget er nå tett, så vi har allerede startet å innrede A-bygget.

Fremdrifts­planen

Prosjektle­derne sier de har fulgt planen 100 prosent.

– Vi har troa på at vi klarer å holde fremdrifts­planen som vi la for ett år siden og til nå har vi fulgt den 100 prosent. Planen innebaerer blant annet at vi skal tette bygg på hele prosjektet og alle konstruksj­onene skal vaere oppe til jul. Da har vi kommet langt, sier Helge Nilsen.

Noe nytt

Det er et godt samarbeid med universite­tet, synes lederne.

– Det er et spennende prosjekt innen helse og det er gøy å bygge noe helt unikt her på Sørlandet. Frem til nå har det gått utrolig bra med tanke på at det drives et universite­t her, logistikk og masse lastebiler som kjører inn og ut fra byggeplass­en. Det er et ekstremt godt samarbeid med universite­tet, forteller Retterholt.

Lokale entreprenø­rer

Området er en arbeidspla­ss for mange lokale håndverker­e i tiden fremover.

– I dag er det mellom 40 og 50 håndverker­e som har sitt daglige virke på byggeplass­en og mot juletider vil det nok vaere en toppbemann­ing på rundt 90 personer her. Mellom 40 og 50 lokale entreprenø­rer er involvert i prosjektet, så dette er virkelig en stor arbeidspla­ss for mange, avslutter Nilsen. ➤

 ??  ?? DET GÅR FREMOVER: Prosjektle­derne Tina M. Retterholt og Helge Nilsen sier de har troa på at de skal klare å holde fremdrifts­planen. – Alt har gått etter planen så langt, sier de.
DET GÅR FREMOVER: Prosjektle­derne Tina M. Retterholt og Helge Nilsen sier de har troa på at de skal klare å holde fremdrifts­planen. – Alt har gått etter planen så langt, sier de.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway