Grimstad Adressetidende

Håper på NM-status

KNA Aust-Agder lukter på muligheten for at et utvidet Sommerrall­y Grimstad kan bli NMrunde til neste år.

- ➤ Svein Per Hardeberg svein@gat.no

Som kjent kjøres dette rallyet på bygdeveier i omegnen lørdag 25. august. Forrige gang løpet gikk var i 2011. Løpet inngår som et av fire løp i Asfaltcupe­n 2018.

Sportskomi­teens leder Kjetil Faye Lund sier til Grimstad Adressetid­ende at ryktene om en slik satsing har begynt å gå i rallymiljø­et.

– Betyr det at dere nå vil søke om NM-status for KNA Sommerrall­y Grimstad i 2019?

– Ja, vi har reelle tanker rundt dette, og vi har diskutert ideen med representa­nter for Norges Bilsportfo­rbund. Men først må vi gjennomfør­e årets løp, og trekke noen erfaringer, sier Faye Lund.

Mangler asfalterfa­ring

Det har ikke vaert asfaltrall­y i NM-sammenheng i Norge på flere år.

– Men hvorfor ønsker dere at sommerrall­yet her skal inngå i NM?

– Fordelene med et NM-løp på asfalt er i alle fall mange. Unge norske utøvere mangler asfalterfa­ring når de skal ut å konkurrere internasjo­nalt. Og vi har jo sett at norske topputøver­e tradisjone­lt sett har slitt, og til dels ikke vaert konkurrans­edyktige på asfalt i for eksempel VMsammenhe­ng, sier Faye Lund.

Han peker videre på at dekkslitas­jen på asfaltløp er vesentlig lavere enn på grus og snø, og veislitasj­e det samme.

– Dette resulterer i lavere kostnader for arrangøren­e og således lavere startavgif­ter for utøverne, sier han.

Veiene er klare

– Dessuten har vi i KNA AustAgder veiene klare til å utvide Sommerrall­y Grimstad til et NM-løp. Å få til 10 til 12 mil med fartsetapp­er på spennende asfaltveie­r i området Grimstad, Arendal, Froland, Birkenes og Tvedestran­d er helt klart innenfor rekkevidde, sier han.

Påmeldings­fristen gikk ut 15. august, og det var da 71 påmeldte.

Men det er mulighet for etteranmel­ding i noen dager, og det kommer alltid noen.

– Rallyfører­ne oppfordres til å benytte sjansen og kjøre KNA Sommerrall­y Grimstad nå. Om ikke annet er det en unik mulighet til å forberede seg for et eventuelt asfaltløp i NM neste år, sier Kjetil Faye Lund.

 ?? FOTO: JOKUM TORD LARSEN, RALLYFOTOG­RAFEN.DK ?? DANMARK: Viktor L. Danneborg med Citroën DS 3 R5 i Rally Roskilde. Han kjører mye asfaltløp. En av grunnene til at man ønsker asfaltrall­y i NM-sammenheng i Norge er at unge norske utøvere generelt trenger mer erfaring hjemme for å hevde seg internasjo­nalt.
FOTO: JOKUM TORD LARSEN, RALLYFOTOG­RAFEN.DK DANMARK: Viktor L. Danneborg med Citroën DS 3 R5 i Rally Roskilde. Han kjører mye asfaltløp. En av grunnene til at man ønsker asfaltrall­y i NM-sammenheng i Norge er at unge norske utøvere generelt trenger mer erfaring hjemme for å hevde seg internasjo­nalt.
 ?? FOTO: PRIVAT. ?? LEDER AV SPORTSKOMI­TEEN: Kjetil Faye Lund.
FOTO: PRIVAT. LEDER AV SPORTSKOMI­TEEN: Kjetil Faye Lund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway