Grimstad Adressetidende

Slo seg løs på Grimstad Open

Grimstad Open ble avholdt sist helg, og blant de 57 fremmøtte var det stor stemning.

- Innsendt av Rikke Iuell Printz Grimstad Golfklubb

57 ivrige golfere stilte på årets største evenement på Hodnebrog sist søndag. Grimstad Open har utviklet seg til å bli klubbens desidert mest populaere turnering.

Vaeret kunne ikke ha vaert bedre, og i sekretaria­tet er det travelt. Lista med hvem som skal spille med hvem er allerede klar, nå gjelder det bare å dele ut riktige scorekort og informere om diverse «ekstrakonk­urranser». I dag er det ikke bare den samlede poengsum til slutt som gjelder.

Klokka 9 går startsigna­let for de nesten 60 spillerne. De eldste har passert 80, den yngste er den 14 år gamle Seth Vetvik. Banen på Hodnebrog er ikke spesielt lett. Skog, vann og bekker kan gjøre spillet utfordrend­e, og en hov spesielt laget til å fiske opp golfballer er standardut­styr. Med jevne mellomrom høres heiarop, jubel og frustrerte stønn fra områdene rundt banen. Ingen vet nemlig hvor ballen hopper.

Etter drøye fem timer er samtlige 18 hull tilbakelag­t. Grimstad Open er imidlertid en heldagsgre­ie, og det videre programmet er omfattende. Etter noen timers pause skal en tidkrevend­e og alltid like populaer premieutde­ling finne sted, og her premieres både for best sammenlagt resultat, for lengste slag, og for å komme naermest flagget med det første slaget fra et utslagsste­d. Det deles også ut ekstraprem­ier til de som spillemess­ig ikke har utmerket seg på noen som helst måte.

Etter et par timer rundt langbord med pizza og godt drikke skal det kåres flere vinnere, på programmet står det bl.a. både putte- og innspill-konkurrans­e. Golf-etiketten legges til side, og det strømmer på med gode – og ikke fullt så gode råd fra de som ser på. Både heiing og buing er akseptert, og latterbrøl­ene kan trolig høres på kilometers avstand. Like før sola synker klarer man omsider å kåre en vinner i begge klassene.

Det sosiale samvaeret

fortsetter enda en stund – en golfvenn blir som oftest en ”vanlig” venn også.

Ekspertene er enige om at mer mosjon, enten du går tur, spiller golf eller danser salsa, er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å holde deg i god fysisk – og psykisk form. En god venn kan vaere det limet som gjør at de gode vanene fester seg.

 ??  ?? STOLTE: Tre stolte vinnerne i sin klasse. Fra venstre, Tore G. Gundersen, kl. 1, Erick Meijer, kl. 2 og Hans Petter Berdahl, kl. 4.
STOLTE: Tre stolte vinnerne i sin klasse. Fra venstre, Tore G. Gundersen, kl. 1, Erick Meijer, kl. 2 og Hans Petter Berdahl, kl. 4.
 ??  ?? INNSPILL: Anne Toril Hasle med premie for beste innspill i kveldens store ekstra-konkurrans­e.
INNSPILL: Anne Toril Hasle med premie for beste innspill i kveldens store ekstra-konkurrans­e.
 ??  ?? ENKEL: Det var mange deltakere i Grimstad Open sist helg. Her er den drevne golferen Olle Dahlberg i aksjon.
ENKEL: Det var mange deltakere i Grimstad Open sist helg. Her er den drevne golferen Olle Dahlberg i aksjon.
 ??  ?? BESTE: Anne Liv Haugland var dagens beste golfer. Hun vant totalt tre førsteprem­ier.
BESTE: Anne Liv Haugland var dagens beste golfer. Hun vant totalt tre førsteprem­ier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway