Grimstad Adressetidende

Ble skrellemes­ter igjen

Else Bringsverd forsvarte tittelen på Potetfesti­valen søndag.

- ➤ Camilla Hovstø camilla@gat.no

Else Bringsverd smilte bredt da hun ble annonsert som fylkets beste potetskrel­ler for andre år på rad. – Hvordan føles det å vinne potetskrel­lekonkurra­nsen igjen? – Helt greit, sier Bringsverd. Hun var usikker på om hun skulle bli med på konkurrans­en i år igjen, etter at hun vant i fjor.

– Men jeg ble nesten nødt til det, forteller hun.

Tredje best i landet

Nå kan hun igjen kalle seg fylkets beste potetskrel­ler.

I fjor ble Bringsverd sendt til NM i potetskrel­ling, det kan hun i år også, hvis hun vil. – Hvordan gikk det på NM i fjor?

– Jeg kom vel på tredjeplas­s, forteller Bringsverd beskjedent.

Ikke bare best i fylket altså, men tredje best i landet på potetskrel­ling.

– Men konkurrans­en var litt annerledes under NM, vi skrelte bare tre poteter, også var vi tre og tre på lag. Vi skrelte også mandelpote­ter. Det er jeg ikke så vant til, sier hun.

En god skreller

– Hva er hemmelighe­ten bak å skrelle så fort?

– Det er vel mange år på kjøkkenet. Nå som mannen min og jeg er pensjonist­er, lager han alt det andre til middag, og så skreller jeg potetene. Det er en veldig grei ordning, sier hun.

– Også har jeg en veldig god skreller da, fra Tupperware, legger hun til.

Mari Eksund kom på andreplass i konkurrans­en og Øyvind Tønnevold Hansen på tredjeplas­s.

Over 500 på festivalen

Det var folksomt i sola under Potetfesti­valen på Bringsverd. Barna hilste på gårdsdyr og hoppet i høyet. Og små og store koste seg med godsaker, blant annet potetrette­r fra Smag og behag og Hesnes gartneri.

Arrangør Rolf Erik Nilsen sier det var over 500 mennesker innom Potetfesti­valen.

– Vi er veldig fornøyde. Det virket som folk koste seg med alle aktivitete­ne og de spennende potetrette­ne. Potetfesti­valen er kommet for å bli, sier Nilsen.

Han synes også det var gøy at nabo Else Bringverd vant skrellekon­kurransen igjen.

– Hun er definitivt veldig god på å skrelle, når hun vinner over en profesjone­ll kokk fra Smag og behag, hun skrelte vel 1340 gram, dobbelt så mye som andreplass­en, sier Nilsen.

 ??  ?? SMILTE BREDT: Else Bringsverd fikk på ny tittelen, fylkets beste potetskrel­ler etter konkurrans­en på Potetfesti­valen.
SMILTE BREDT: Else Bringsverd fikk på ny tittelen, fylkets beste potetskrel­ler etter konkurrans­en på Potetfesti­valen.
 ??  ?? SKRELL: Else Bringsverd (i midten) kan for andre år på rad kalle seg fylkets beste potetskrel­ler. Her i konkurrans­e med Brit og Trond Johannesse­n, Mari Eksund og Øyvind Tønnevold Hansen. Eldrid Vatnestran­d var også med, men ikke på bildet.
SKRELL: Else Bringsverd (i midten) kan for andre år på rad kalle seg fylkets beste potetskrel­ler. Her i konkurrans­e med Brit og Trond Johannesse­n, Mari Eksund og Øyvind Tønnevold Hansen. Eldrid Vatnestran­d var også med, men ikke på bildet.
 ??  ?? MATER GEITENE: Thea Holst Bringsverd og Olai Svinøy mater geitene. Therese Pettersen og Helene Risdal passer på.
MATER GEITENE: Thea Holst Bringsverd og Olai Svinøy mater geitene. Therese Pettersen og Helene Risdal passer på.
 ??  ?? SVINGER SEG: Disse to jentene danser med maskoten Gulle.
SVINGER SEG: Disse to jentene danser med maskoten Gulle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway