Grimstad Adressetidende

Markerer seg på nasjonal arena

Vanessas Ballettsko­le får ros fra Ballettsko­len ved Den Norske Opera og Ballett i Bjørvika. De vil ha Vanessas ballettdan­sere til Oslo så ofte som mulig.

- ➤ Marie Rosenborg Wadahl vikar@gat.no

Leder for Ballettsko­len ved Den Norske Opera og Ballett, Knut Breder, forteller at jentene til Vanessa gjør det svaert bra.

– Vi ser fram til å se dem og eventuelt andre fra Vanessas skole som kvalifiser­er for hospiterin­g utover høsten og vinteren, sier Knut Breder.

Nordisk Ballettsem­inar

Nylig arrangerte Ballettsko­len det årlige Nordisk Ballettsem­inar i Oslo, med unge, lovende dansere fra Helsinki, Stockholm, Göteborg og Oslo i saler og på scene fra morgen til kveld.

Vanessa Grandal var invitert for å bli kjent med hvordan de trener ved de nordiske ballettsko­lene og knytte relasjoner til innleide pedagoger og underviser­e fra både Europa og Nord-Amerika.

– Foruten de dyktige instruktør­ene jeg kjenner fra Nasjonalba­lletten, har jeg vaert så heldig å bli kjent med noen eminente pedagoger med bakgrunn fra noen av verdens fremste ballettmil­jøer, og det er laererikt å se hvordan forskjelli­ge laerere underviser hver på sine måter. Disse dagene har virkelig gitt meg noen aha-opplevelse­r nå som jeg skal i gang med ny sesong i Grimstad, forteller Vanessa Grandal, innehaver av Vanessas Ballettsko­le.

Riktig trening

Vanessa Grandal sier det er blant annet at riktig trening er avgjørende når man skal danse ballett.

– Hvis du ikke laerer korrekt teknikk og får fullstendi­g kontroll over kroppen, så blir du ikke det beste du kan bli som ballerina, med nydelige bevegelser og linjer, fremholder ballettlae­reren og understrek­er. Det er også viktig at jeg som laerer ser hver eneste danser i rommet, bla. ved å fokusere og instruere nybegynner­en i rommet, så gjør man også den antatt beste i rommet enda bedre, utdyper Vanessa.

Nasjonalba­llett

Vanessas Ballettsko­le har drevet med organisert klassisk ballettund­ervisning i Grimstad siden 2011, og Vanessa er tydelig på at det er mulig å fremdyrke ballettdan­sere fra Grimstad.

– Klassisk og korrekt trening fra tidlig alder er nøkkelen, og selvfølgel­ig hardt arbeid og en god dose pågangsmot, ikke bare fra danserne selv, men også fra familie og venner. Når alle disse ingrediens­ene er til stede, så har man en mulighet til å gå hele veien, fra Grimstad via Ballettsko­len ved DNO & B til KHIO, Nasjonalba­lletten UNG og deretter Nasjonalba­lletten, avslutter Vanessa.

 ?? FOTO: JØRG WIESNER ?? GLEDE: Vanessa Grandal syntes det var interessan­t å observere og delta på Nordisk Ballettsem­inar på Operaen.
FOTO: JØRG WIESNER GLEDE: Vanessa Grandal syntes det var interessan­t å observere og delta på Nordisk Ballettsem­inar på Operaen.
 ??  ?? SAMARBEIDE­R: Vanessa Grandal og Knut Breder samarbeide­r.
SAMARBEIDE­R: Vanessa Grandal og Knut Breder samarbeide­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway