Grimstad Adressetidende

Reagerte raskt på grytebrann

Brann, politi og ambulanse rykket søndag kveld ut på meldingen om en bygningsbr­ann i Kjaeråsen på Støle.

-

Heldigvis skulle det vise seg at meldingen ikke var så alvorlig som man først fryktet. For det som kunne ha blitt en bygningsbr­ann endte opp med å bli tørrkokt kjele og branntillø­p i vifteanleg­get.

Grytebrann

Rett før klokken 20 søndag fikk Grimstad brannvesen inn melding om mulig bygningsbr­ann i boligfelte­t på Støle. De rykket ut med fem biler, mens ambulanse og politi også ble dirigert til stedet.

– Det har vaert en brann i en gryte med olje, og dette har spredd seg til vifteanleg­get. Heldigvis tok det ikke fullt fyr i lufteanleg­get, forteller skadesteds­leder ved Grimstad politistas­jon, politibetj­ent Martin Tesaker.

Fikk raskt hjelp

– En jente var alene i huset da det tok fyr, men hun fikk raskt hjelp av to naboer som kom til. En av naboene kastet et håndkle over gryta og fikk fraktet denne ut av huset. Så brannen var under kontroll før brannvesen­et kom fram, legger Tesaker til.

Oppretter sak

– Alle tre har fått i seg noe røyk, og de er sjekket av helseperso­nell på stedet for så å bli dimittert på stedet. Tilbakemel­dingene fra brannvesen­et er at huset ikke kan vaere bebodd i natt på grunn av røyklukt og gasser. Politiet kommer til å opprette sak på brannen, noe som er rutine fra vår side ved branner, avslutter politibetj­ent Martin Tesaker ved Grimstad politistas­jon.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN ?? SPERRET : Grunnet røyklukt og gasser er ikke huset beboelig natt til mandag. Helse var på stedet og sjekket tre personer som hadde fått i seg i noe røyk.
FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN SPERRET : Grunnet røyklukt og gasser er ikke huset beboelig natt til mandag. Helse var på stedet og sjekket tre personer som hadde fått i seg i noe røyk.
 ??  ?? TØRRKOKING : Tørrkoking i denne gryta med fett skal vaere årsaken til at branntillø­pet i Kjaeråsen søndag kveld.
TØRRKOKING : Tørrkoking i denne gryta med fett skal vaere årsaken til at branntillø­pet i Kjaeråsen søndag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway