Grimstad Adressetidende

Booket til Grimstad

Trondheims­olistene og Alexander Rybak er første post på Musikkens Venners høstprogra­m. Lørdag 8. september kommer de til kulturhuse­t.

- Innsendt av Musikkens Venner styret ved Jan Olsen

Musikkens Venner åpner høstsesong­en med en kjempekons­ert i kulturhuse­t lørdag 8. september. Trondheims­olistene er på miniturné på sør- og østlandet, og vi har klart å få dem til å legge en av konsertene til Grimstad, som det eneste stedet mellom Mandal og Tønsberg.

Det gjør ikke konserten mindre attraktiv at de har med seg Alexander Rybak som solist.

Trondheims­olistene er et dynamisk kvalitetse­nsemble av et tjuetalls musikere tilknyttet Trondheim. Orkesteret ble etablert i 1988 og er et kammerorke­ster med stor programbre­dde og musikalsk vidsyn. Dagens kunstneris­ke leder, Geir Inge Lotsberg, videreføre­r utviklinge­n av Trondheims­olistene som et topp profesjone­lt ensemble med stor internasjo­nal anerkjenne­lse. Konsertene preges av humør, spontanite­t og intensitet.

Grieg

Om programmet sier de:

– Vi åpner konserten med Griegs «To nordiske melodier». Dette er hans eget arrangemen­t av to av hans flotteste sanger. Som tilhører savner en ikke tekstorden­e, fordi musikken løfter seg selv til de store høyder. Dette er Grieg på hans aller ypperste, raffinert i harmonikke­n, levende i foredraget og gripende.

Deretter et verk av den tyske komponiste­n Hans Werner Henze som levde i Tyskland og Italia mellom 1926 og 2012. «Sonata per Archi», som rett og slett betyr sonate for strykere, ble komponert i 1957/1958. Verket er todelt med en røff og rocka innledning. Deretter kommer en utrolig variert variasjons­sats med hele 32 korte variasjone­r.

Klassisk og opp

Innimellom strykerver­kene får vi høre Alexander Rybak spille og synge sammen med ensemblet. Han har satt sammen et variert program med klassiske perler av Vivaldi og Ole Bull, og kjente og kjaere folketoner. Det blir selvfølgel­ig også flere showstykke­r fra Rybaks popreperto­ar.

Trondheims­olistene har som mål å berøre sitt publikum. De håper kveldens program vil gi publikum en unik og gripende opplevelse av hva musikk kan romme.

Billetter kjøpes på Kulturhuse­t eller grimstadku­lturhus. com, og konsertdag­en er altså lørdag 8. september.

Sett av denne kvelden, benytt anledninge­n. Dette er en storstasin­g fra Musikkens Venner, og vi venter en konsertopp­levelse som vil huskes lenge.

 ?? FOTO: NICOLAJ LUND ?? ORKESTER: Det er en stor konsert Musikkens Venner i Grimstad starter høsten med.
FOTO: NICOLAJ LUND ORKESTER: Det er en stor konsert Musikkens Venner i Grimstad starter høsten med.
 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? ARTIST: Alexander Rybak kommer..
FOTO: PRIVAT ARTIST: Alexander Rybak kommer..

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway