Grimstad Adressetidende

Møter elitelaget Runar

Håndballgu­ttene til GSI skal onsdag kveld møte selveste Runar i NM. Kampen spilles i Holvikahal­len.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Trekningen fant sted tidlig i sommer, og 4. divisjonss­pillerne til GSI Geckos syns selvsagt det var stas å få vite at de skal møte et elitelag.

– Det er nok bare en gang i livet man får oppleve dette her, så det blir utrolig gøy. Vi har det bra, er spente, og gleder oss veldig nå, sier trioen Henrik Brådland, Lars Jørgen Alstad Flem og Halvor Strømberg som kommer fra henholdsvi­s Kristiansa­nd, Brattvåg på Sunnmøre og Raelingen. De går alle sammen tredje året på UiA, og har derfor spilt for GSI en god stund.

Fire treninger

GSI-laget består i dag av over 20 spillere. Mange av dem har nok kanskje meldt seg til tjeneste den siste tiden med tanke på kampen som skal spilles onsdag kveld.

– Man skal ikke se bort ifra det nei, men det er vanlig at vi er en del spillere i starten av skoleåret, og så dabber en del av etter hvert. Slik er det alltid sier Halvor Strømberg.

Spillerne som alle studerer på UiA kommer fra hele landet. Mange fra rogalands-distriktet, mange fra østlandet og noen også fra Trøndelag.

– Og så har vi faktisk en sveitsisk utveksling­sstudent på laget, som er veldig god, skryter trioen. Noen få av dem har erfaring fra 2. divisjon, mens noen aldri hadde spilt håndball før de kom til Grimstad som studenter.

– Begge keeperne våre var helt ferske i håndballsa­mmenheng da de begynte i fjor, så de får nok noe å bryne seg på på onsdag, sier Brådland.

Laget har rukket å ha fire treninger siden de startet skolen for en kort tid tilbake, men de innrømmer at oppladning­en til onsdagens kamp kanskje ikke har vaert den aller beste.

– Vi har hatt en fin oppladning med fadderuke, og alt hva det innebaerer, ler Strømberg, og legger til:

– Men vi har hatt fire gode økter, og bare gleder oss til kamp. Det viktigste for vårt lag er det sosiale, og å ha det hyggelig og gøy sammen.

Gammel storhet

Laget de skal møte i Holvikahal­len onsdag klokken 18 er ikke hvilket som helst lag. Runar fra Sandefjord rykket ned fra eliteserie­n i 2016, men er nå tilbake på øverste nivå.

Laget hadde sine glansdager på 90-tallet, da de blant annet ble seriemeste­re fire år (tre av dem på rad) og de vant også NM-finalen tre år. Sist de ble norgesmest­ere var i 2008. I dag trenes laget av Leif Gautestad.

– Det blir en brå start på sesongen for oss for å si det slik med den motstanden, men det blir jo utrolig gøy å skulle spille mot et elitelag. Vi har ingenting å tape her, alt handler bare om å ha det gøy, smiler trioen.

Håper å fylle hallen

GSI-spillerne håper at både medstudent­er på UiA, og også Grimstad-folk generelt vil kjenne sin besøkelses­tid og møte opp i Holvikahal­len for å heie dem fram onsdag kveld.

– Det er ikke hver dag at Grimstad får besøk av et elitelag, så vi har selvsagt lyst til å fylle hallen. Selv om Jerv spiller mot Aalesund samtidig, så møter jo ikke de et elitelag slik vi gjør, så vi håper folk vil komme og støtte oss. Her slipper de å stå ute i regnet også, smiler de.

GSI har ansvaret for hele arrangemen­tet, så en del av forberedel­sene til kampen har rett og slett handlet om å få folk til å stille opp for å hjelpe til under arrangemen­tet.

– Er videoanaly­sene og de andre sportslige forberedel­sene gjort nå, eller hvordan lader dere opp til kamp?

– Vi tar kampen som den kommer, det er vanskelig å forberede seg på noe som dette for oss som spiller i 4. divisjon. Men vi skal prøve å spille vårt spill, og så har vi et håp om å score noen mål, og ikke slippe inn mer enn 50, ler de.

– Det her blir bare gøy, og det blir mest for show. Vi har i alle fall ikke noe press på oss, legger de til.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KLARE: Her er noen av spillerne som skal spille mot Runar onsdag kveld. Bak f.v. ser vi Andreas Løkas Halvorsen, Eirik Larsen, Christoffe­r Hovda, Jonas Stav, og Preben Aase. Foran f.v. ser vi Ole Gundersen, Lars Jørgen Alstad Flem, Halvor Kommedal Strømberg, Torbjørn Bråten, Andreas Turnes, og Henrik Brådland.
FOTO: PRIVAT KLARE: Her er noen av spillerne som skal spille mot Runar onsdag kveld. Bak f.v. ser vi Andreas Løkas Halvorsen, Eirik Larsen, Christoffe­r Hovda, Jonas Stav, og Preben Aase. Foran f.v. ser vi Ole Gundersen, Lars Jørgen Alstad Flem, Halvor Kommedal Strømberg, Torbjørn Bråten, Andreas Turnes, og Henrik Brådland.
 ??  ??
 ??  ?? GLEDER SEG: Halvor Strømberg, Henrik Brådland og Lars Jørgen Alstad Flem glede seg til kamp, selv om de er nokså sikre på at det blir stortap.
GLEDER SEG: Halvor Strømberg, Henrik Brådland og Lars Jørgen Alstad Flem glede seg til kamp, selv om de er nokså sikre på at det blir stortap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway