Grimstad Adressetidende

Hoppet til sølv i junior-NM

Madelen Sveinungse­n (16) ble nummer to i høyde i U-20NM med 1.69. Fire jenter ble stående på samme høyde.

- Rune Helle

– Jeg er fornøyd, selv om jeg bare var et helt unødvendig riv på 1.63 fra gullet, sier Madelen som da ville delt førsteplas­sen med Tea Bremseth fra Stjørdal.

Hun er 19 år, og har 1,75 som pers.

– Gull er gull, om det hadde vaert delt eller alene har ikke noe å si for meg, sier Madelen som kanskje hadde dagens beste hopp på 1,72.

– Det ville vaert helt topp å ta den høyden av flere grunner. NM-gull og pers på en og samme dag er ikke ofte en får muligheten til å oppleve, sier hun. Sørild-jentas personlige rekord er på 1.71.

– Målet var klart medalje her i helgen. Hadde jeg tangert min personlige rekord i første forsøk var jeg klar over at det ville vaere en god søknad, oppsummere­r hun.

Stor fremgang

Madelen var tross sin unge alder også kvalifiser­t for seniorNM i Byrkjelo forrige helg. Her gikk sølvet på 1,71. Hun har økt sin bestenoter­ing fra 1,55 til 1,71 denne sesongen.

– Det er stor fremgang, men jeg er ikke stabil på de store høydene. Det har vaert mitt hovedprobl­em denne sommeren, understrek­er hun.

Madelen var på seierspall­en i lengde under UM i vinter. Da vant hun også høyde.

– På UM i Overhalla dobler jeg. I forkant var mitt mål medalje i junior NM. I UM reiser jeg like mye for å perse, sier Madelen som har 5.31 som pers i lengde. Det ville ikke holdt til finaleplas­s på Bislett.

– I UM konkurrere­r jeg i jenter 16 år. Når konkurrans­en bare er med jevnaldren­de er det langt fra like tøft, avslutter hun.

 ??  ?? SOLID: Madelen Sveinungse­n har forbedret persen sin med hele 16 centimeter denne sesongen, fra 1.55 til 171.
SOLID: Madelen Sveinungse­n har forbedret persen sin med hele 16 centimeter denne sesongen, fra 1.55 til 171.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway