Grimstad Adressetidende

Velger å droppe neste helgs UM

Etter gullet på 100 meter fredag trakk Ingvild Meinseth (19) seg fra 200 meteren under junior-NM. Sørild-jenta var også her storfavori­tt.

- Rune Helle

Forrige helg hadde Ingvild Meinseth fire løp under seniorNM. I helgen ville det blitt seks om hun gjennomfør­te både 100 og 200 meter.

– Tre 200 meter på to dager var ikke akkurat det jeg følte for her og nå, sier Ingvild som følte seg sliten etter 100-meteren fredag.

– Jeg var tung i kroppen etter tre løp. Det merkes at jeg ikke har fått lagt ned den nødvendige treningen i år, og at jeg har for få løp i kroppen, sier Ingvild som hanglet i hele vår. Hun dropper også neste helgs UM i Overhalla.

– Det var aldri meningen at jeg skulle reise oppover der. Det er ofte kaldt og surt i Trøndelag. Hadde det vaert muligheter for bedre tider ville jeg vurdert det. Nå er det ikke aktuelt, sier Ingvild.

Mer inne

Sørild-jenta jakter bedre årsbeste, og kanskje pers, og håper å finne et stevne eller to til før sesongen er omme.

– Jeg føler at jeg har litt mer inne enn de 11,89 som jeg har løpt på i sommer. Jeg har ikke vaert heldig med forholdene de gangene jeg har hatt muligheter i brukbare stevner, sier Ingvild, som tok sølvet på 100 meter i senior-NM i orkan motvind forrige helg på Byrkjelo. Dette var hennes andre strake NM-sølv. I fjor var imidlertid ikke Ezinne, som har vunnet 13 av de 14 siste årene med.

Friår

Ingvild har vaert klart bedre på 100 meter enn 200 meter i sommer.

– Det har med mitt tynne treningsgr­unnlag å gjøre. Å ta tre løp på øvelsen slik som jeg følte meg etter gullet på 100 meter her i Oslo ville ikke vaert riktig, avslutter hun.

Meinseth var ferdig på videregåen­de i vår, og skal det kommende året ta et friår, der hun skal satse friidrett, jobbe litt, og reise på en del samlinger for å bli en bedre sprinter.

 ?? ARKIVFOTO ?? DROPPER UM: På grunn av det kalde vaeret og de dårlige forholdene i Trøndelag velger Ingvild Meinseth å stå over årets UM.
ARKIVFOTO DROPPER UM: På grunn av det kalde vaeret og de dårlige forholdene i Trøndelag velger Ingvild Meinseth å stå over årets UM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway