Grimstad Adressetidende

Skaper nytt liv i klubben

Etter å ha vaert stengt en stund på grunn av oppussing, åpner den kommunale ungdomsklu­bben i Markveien igjen dørene tirsdag etter skoletid.

- Gro Austenå Berg gro@gat.no

➤ Den kommunale ungdomsklu­bben i Markveien har vaert gjennom en oppgraderi­ng. Tirsdag er det nyåpning. Klubben har fått nytt friskt design, ny inngang, nytt navn og flere nye ansatte som gleder seg til å treffe ungdommen.

Første åpningsdag er tirsdag og klubben vil vaere åpen hver tirsdag og fredag fremover.

– Jeg kom til en byggeplass. Det var full aktivitet, sier Irene Håheim som var spent på om alt kom til å vaere ferdig til åpningen. Nå fremstår lokalene i ny drakt med fine fargekombi­nasjoner og detaljer, og det meste er klart før ungdommen skal få innta og bruke rommene.

Nytt navn

Vi har valgt å bytte navn i forbindels­e med den nye starten, sier Håheim og forteller at det nye navnet er «Huset – Grimstads kreative ungdomsklu­bb». De har egen Instagram-konto, @husetgrims­tad, og også en Facebook-side som kan følges for oppdaterin­ger.

– Tirsdagene er vi en del av barnefatti­gdomsprosj­ektet, og da blir det gratis varmt måltid til barn og unge, sier Håheim.

Cristina Paiva fra Portugal skal drive kafeen og lage maten. Hun forteller at hun satser på sunn, god mat fra bunnen av fra forskjelli­ge land.

Samtidig skal det også foregå leksehjelp på tirsdager, mens det fredag er ren ungdomsklu­bb.

– Det er kafé da også, men det er vanlig kafé til snille priser, oppgir Håheim.

Ungdomsråd

Klubben er for ungdomssko­letrinnet og ut videregåen­de skole, og det er også opprettet et ungdomsråd bestående av sju ungdommer.

– Vi skal ha jevnlige møter med dem, og de skal vaere med å bestemme og komme med forslag. Mange av dem er ungdommer som har brukt klubben tidligere, sier lederen og legger til at de har ulike egenskaper og interesser som passer godt inn, som for eksempel dans, musikk og andre kreative uttrykksmå­ter.

Friske farger

Ifølge Håheim skal klubben vaere en åpen møteplass.

– Ungdommer ønsker ofte å ha et sted å komme som det ikke nødvendigv­is skjer så mye hele tiden. Men vi har ting som er fast tilrettela­gt, som spillrom og kafé. Vi kommer til å lage noe opplegg noen kvelder, forklarer Håheim, og sier at det for eksempel kan vaere quiz, innleid DJ eller musikalske innslag.

Klubben henger sammen med kulturskol­en i den øverste etasjen, og lokalene blir også brukt av gratis kulturlørd­ag.

– Vi har åpnet opp mye mer og fått inn friske, fine farger og et mer helhetlig design. Det er ny inngang, og vi håper det blir en ny stemning og ny giv i hele klubben, supplerer kulturskol­erektor Øystein Åmdal, og mener det er en sårt trengt oppgraderi­ng. Han håper lokalene etter hvert også kan brukes av foreldre som venter på barna sine når de er på kulturskol­en.

Gleder seg

Nå ser Paiva og Håheim fram til åpningen tirsdag. De har også med seg Amad Hassan og John Håvard Nomedal på laget.

– Jeg gleder meg masse. Jeg er barneverns­pedagog og har jobbet mest i barneverns­institusjo­ner. Jeg liker å jobbe med ungdommer og ha en kreativ jobb, forteller Håheim, og legger til at de er en god gjeng som kommer til å rullere på vaktene.

– Vi gleder oss til å ta imot ungdommen, avslutter hun.

 ?? GRO AUSTENÅ BERG ??
GRO AUSTENÅ BERG
 ??  ?? ANVENDELIG ROM: Black box kan brukes til mange ting som dans, filmfremvi­sning, diskotek, ulike forestilli­nger eller konserter. Her kommer det lystette gardiner.
ANVENDELIG ROM: Black box kan brukes til mange ting som dans, filmfremvi­sning, diskotek, ulike forestilli­nger eller konserter. Her kommer det lystette gardiner.
 ??  ?? ENTRÉ: Hanna Ruud er en av sju ungdommer som sitter i det nye ungdomsråd­et i klubben. Her er hun i det nye inngangspa­rtiet.
ENTRÉ: Hanna Ruud er en av sju ungdommer som sitter i det nye ungdomsråd­et i klubben. Her er hun i det nye inngangspa­rtiet.
 ??  ?? OPPGRADERI­NG: Cristina Paiva (t.v.) skal drive kafen etter nyåpningen, og Irene Håheim er nyansatt leder for ungdoms-
OPPGRADERI­NG: Cristina Paiva (t.v.) skal drive kafen etter nyåpningen, og Irene Håheim er nyansatt leder for ungdoms-
 ??  ?? FOTBALL: Det finnes mange både brett spill og play station.
FOTBALL: Det finnes mange både brett spill og play station.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway