Grimstad Adressetidende

– Polet må bli i sentrum

«Man «slår» ikke noen som ligger nede. Kommunesty­ret må mandag følge opp formannska­pets vedtak», skriver Tornd Audun Berg i dette innlegget om Vinmonopol­ets beliggenhe­t.

- Trond Audun Berg

Lesernes mening: Formannska­pet har med ni mot én stemme avslått Vinmonopol­ets søknad om å flytte til Oddensente­ret.

Politikern­e fortjener ros for at de tydelig mener noe om naeringsut­vikling, og at de i dette tilfellet er så samstemte i sin begrunnels­e. For dette er alvorlig, ikke minst for byens gamle sentrum.

Avslaget i formannska­pet har fått kjøpesente­rets nye eiere til å hente frem tungt skyts. Under overskrift­en «Det handler kort og godt om å holde kundene i Grimstad sentrum» skriver administre­rende direktør i Scala Eiendom i torsdagsav­isen at et vinmonopol­utsalg på Odden også vil bidra til å styrke den øvrige sentrumsha­ndelen.

Det er en naiv tro.

Mørland mener dessuten at kommunen har gjort gode vurderinge­r når det gjelder biblioteke­t, Arresten, Byparken og regulering­en av Odden. Ja, nettopp, og disse viktige prosjekten­e har antagelig vaert langt mer til fordel for Oddensente­ret enn for butikkene i sentrum.

Derfor er det vesentlig for kommunen ikke å frata sentrum en av de få forutsetni­ngene som er igjen for en levedyktig bykjerne.

Sentrum trenger all den hjelp det kan få fra politikern­e, og kjøpelystn­e grimstadfo­lk, for å tette noe av handelslek­kasjen.

I et slikt perspektiv blir Vinmonopol­ets praktiske problemer med vareleveri­ngen av underordne­t betydning. Mørland kommer med en lang liste over hvor viktig et polutsalg vil vaere for videreutvi­klingen av Oddensente­ret. Han har sikkert rett.

Men han snakker for sin syke mor. Sentrum er enda sykere.

Butikkeier­ne der kan også bruke Mørlands utviklings­liste, som for eksempel at «polutsalge­t utgjør en viktig brikke for et fremtidig vitalt handels- og møtested».

«Det handler kort og godt om å holde kundene i sentrum», skriver Mørland.

Ja, det er nettopp det det gjør.

Man «slår» ikke noen som ligger nede. Kommunesty­ret må mandag følge opp formannska­pets vedtak.

 ??  ?? INNLEGG: Vinmonopol­et bør ligger i øvre sentrum, mener Trond Audun Berg.
INNLEGG: Vinmonopol­et bør ligger i øvre sentrum, mener Trond Audun Berg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway