Grimstad Adressetidende

Musikal om moderne slaveri

- ➤ Eivind Landmark Menighetss­kribent

Ifølge FN utgjør menneskeha­ndel en enda større illegal industri enn narkotikah­andel – bare slått av våpenindus­trien. Ikke minst finner slik menneskeha­ndel sted i tekstilind­ustrien i Sør-Asia.

– Jeg har jobbet i flere år med et prosjekt for å sette søkelys på menneskeha­ndel, sier Trond Vorhaug. Som kristen kan jeg ikke stå passiv og se på at dette skjer i min levetid. Derfor har jeg laget en musikal som skal settes opp i Catilina til høsten. Musikalen følger gutten Aseem, som vokser opp ved en tekstilfab­rikk. Han er et av ofrene for moderne slaveri. Forestilli­ngen forsøker å tegne et sant bilde av en fael side av vår verden. Den inneholder likevel ikke bare alvor, men også humor og glimt av håp.

– Det hele er pakket inn i en delikat musikalsk drakt, forteller komponiste­n.

– Hvem skal framføre denne musikalen?

– Det blir omtrent 15 barn og unge fra Grimstad og omegn, og dessuten ni medlemmer av Grimstad Teaterverk­sted. Musikerne kommer fra Grimstad, Kristiansa­nd og Stavanger. Øvelsene har pågått et halvt år, og premieren blir i Kulturhuse­t 9. november.

Under gudstjenes­ten den 23. september vil Trond Vorhaug orientere om prosjektet, og kanskje også gi en smakebit på musikalen. Menighetsr­ådet har innvilget ofring til formålet. Selv om leien i Kulturhuse­t er gratis, blir det utgifter til lyd, lys og musikere.

Vorhaug har vokst opp i Arendal, er utdannet laerer og har mastergrad i kristendom­skunnskap. Han har bodd i Grimstad/Homborsund de siste 16 årene. Han er ansatt på Drottningb­org, har skrevet boka «Det meste som skjer, er usynlig», og driver ellers som freelance musiker.

 ??  ?? KOMPONIST: Trond Vorhaug har laget «Aseem», en musikal om barnearbei­d.
KOMPONIST: Trond Vorhaug har laget «Aseem», en musikal om barnearbei­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway