Grimstad Adressetidende

Stakk innom kirken midt på dagen

I hele sommer har fastboende og turister kunnet besøke Grimstad kirke hver dag.

- Marit Sørland

Har det egentlig vaert behov for åpen kirke denne sommeren når strand og båtliv har vaert mer tiltrekken­de enn museer og kirker?

Kirkevakt Ingvild

En onsdag ettermidda­g i sol og varme finner vi kirkevakt Ingvild Løvjomås i ferd med å trakte kaffe og sette frem kaldt vann.

Alle som kommer innom syns det er godt med vann i varmen. Noen gleder seg også over gratis kaffe. Ingvild merker seg at de fleste bruker lang tid til å se seg om. -Noen setter seg ned en stund. Andre går frem til alterringe­n og kneler. Vi har også en gjestebok der vi får hyggelige hilsener. Alle er glade for at besøket i kirka er gratis.

Ingvild Løvjomås er juss-student i Bergen, men er fra Grimstad. Hun har i flere år hatt sommerjobb på kirkegårde­n. I år har hun også noen timer som kirkevakt.

– Jeg liker den vekslingen. Saerlig nå i sommer som det har vaert så varmt. Gresset gror jo heller ikke så fort i år! Dessuten liker jeg meg i dette kirkeromme­t. Fargene og lyset peker fremover mot alteret. Atmosfaere­n og stemningen i kirkeromme­t appellerer til meg. Tilbake til spørsmålet om behov for åpen kirke nå i sommer.

– Besøkstall­et varierer fra dag til dag. Av de 30–60 som kommer innom daglig er omtrent halvparten utlendinge­r. Jeg har snakket med tyskere, amerikaner­e, engelske og nederlende­re. Det er spesielt koselig at så mange barnefamil­ier besøker kirka.

Besøk fra Bergen

På vei ut av kirka treffer vi en familie fra Bergen. De gikk tur i naerheten og så at kirka var åpen. Besøket var altså ikke planlagt, men de er glade for at de gikk inn. De er begeistret for helhetsinn­trykket, men likte spesielt bildene på sideveggen­e. En korsfestet Kristus i hvitt på mørk bakgrunn. Originalt og fint.

Familien Virkesdal Jonsterhau­g lar seg gjerne avbilde på utsiden. Datter Helene flytter ut av studentlei­lighet her i byen. Her har hun vaert i tre år og har fullført en bachelorgr­ad i fornybar energi. Nå går ferden til nytt studiested.

Besøket i Grimstad kirke er en fin avslutning på tre interessan­te år her i byen. ➤

 ??  ?? BERGENSBES­ØK I GRIMSTAD KIRKE: Helene Virkesdal Jonsterhau­g, mor Anne-Lise Virkesdal og far Per Jonsterhau­g.
BERGENSBES­ØK I GRIMSTAD KIRKE: Helene Virkesdal Jonsterhau­g, mor Anne-Lise Virkesdal og far Per Jonsterhau­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway