Grimstad Adressetidende

Barnekoret ved Jappa skole utvides

Kantor Torun Fløistad Rike har spennende planer for musikken til høsten.

- Eivind Landmark

Blant annet er det tanken å utvide barnekoret ved Jappa skole med en gruppe til, slik at 1. trinn øver for seg selv, og likeens 2. til 4. trinn. Videre legges det opp til et spesielt prosjekt i forbindels­e med halloween, der barna får kle seg ut og vaere med på spennende aktivitete­r.

Elvis-gospel

– Hvilke planer er det ellers for høsten?

– 20. september blir det Elvisgospe­l-konsert med Vidar Busk i kirka. Koralis skal synge «In memory of Elvis», og er ellers med som koring, forteller kantor Torun.

– Ten Sing blir med ved konfirmant­presentasj­onen 9. september. Kirkekoret skal i oktober besøke Øyestad gamle kirke, for å synge på en kveld med Ragnhild Odland Høen.

– Og allehelgen­ssøndagen blir det konsert med mye lokale krefter: Gabriela Cspregi, Jan Bjøranger, Koralis og Grimstad kirkekor. Hvis vi skal se så langt fram som til jul, så skal søstrene Garness ha sin egen julekonser­t, avslutter Torun.

Sommer-musikere

Mange la nok merke til at sommeren bød på uventede musikkoppl­evelser i byen. Det var norske og internasjo­nale orkestermu­sikere som framførte iørefallen­de nummer på gater og torg, i restaurant­er og fra kirketårn – foruten i Grimstad kirke. Primus motor for tiltaket, fioliniste­n Jan Bjøranger, forteller til Kirkesiden­e at tanken er å legge grunnlag for festspillk­onserter sommerstid i regionen Grimstad–Arendal. Det er aktuelt allerede kommende år.

 ??  ?? SOMMERKONS­ERT: Internasjo­nale musikere i Grimstad kirke.
SOMMERKONS­ERT: Internasjo­nale musikere i Grimstad kirke.
 ??  ?? JAPPA-KORET: Det er gøy i pausen også.
JAPPA-KORET: Det er gøy i pausen også.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway