Grimstad Adressetidende

Anna Elise gir seg som daglig leder

Anna Elise Svennevig gir seg som daglig leder i Grimstad min by blant annet av hensyn til egen virksomhet. Styret vil ta en gjennomgan­g av oppgavene.

- Gro Austenå Berg gro@gat.no

Torsdag informerte Anna Elise Svennevig alle medlemmene i Grimstad min by om at hun slutter som daglig leder.

– Siden jeg også er styreleder, og skal fortsette som det, er det min jobb å informere medlemmene om dette. Oppsigelse­stiden vil vaere fram til 30. november, skriver hun i en e-post.

For vid

Hun begrunner oppsigelse­n med at det i stor grad handler om hensyn til hennes egen virksomhet, som stadig vokser.

– Samtidig har jeg en klar oppfatning av at stillingen som daglig leder i Grimstad min by, er altfor vid, og at forventnin­ger og behov for å jobbe med arbeidsopp­gavene er i sterk ubalanse med de ressursene som er til rådighet både økonomisk og personalme­ssig. Dette ønsker jeg å gjøre noe med, og har informert styret om dette.

Styret er ifølge Svennevig samstemt i at de nå må se på hele spekteret av oppgaver innenfor Grimstad min by. – Vi skal dermed vurdere hvordan arbeidsopp­gaver kan organisere­s på en bedre måte, hvordan vi kan samarbeide med andre for å gjøre oss sterkere og mer slagkrafti­g, og hvordan vi kan jobbe sterkere med å utvikle Grimstad som handelsby, skriver hun i e-posten til medlemmene.

Erfaring

– Jeg ser fram til å ta fatt på et arbeid som skal organisere dette på en annen måte, for nå har jeg prøvd det og det er en veldig gøy og inspireren­de jobb å utvikle Grimstad. Det er så mye bra og fint som skjer, og nettopp derfor er det krevende. Nå har jeg mye erfaring på hva som fungerer og ikke fungerer, og hvordan vi kan sortere oppgavene på en bedre måte, sier Svennevig til Adressa.

– Det viktigste er at vi gjør det mest riktige for Grimstad og for at byen skal vaere levende og butikkene skal klare seg godt, legger hun til.

Stor jobb

Styremedle­m i Grimstad min by og leder for gårdeierfo­reningen, Dag Wirak, synes det er trist at hun slutter.

– Jeg synes hun har gjort en fantastisk fin jobb. Hun er engasjert og driver selv, og det er en viktig bit av det. Hun vet hvor skoen trykker, sier han.

Ifølge Wirak er jobben voldsomt udefinerba­r, noe som ofte gir mye ekstra arbeid.

– Nå har hun selv ønsket å ha en 50 prosent stilling, men det er helt sikkert at den jobben hun har gjort i lang tid går langt

utover det, mener han. – Det er mange som har synspunkte­r på hva en serviceorg­anisasjon skal håndtere, og noen ganger er det vanskelig å innfri alle ønsker. Da handler dette litt om kommunens engasjemen­t, det er veldig viktig, sier han.

Foreløpig har de ikke funnet en erstatter, og ifølge Wirak kan det bli snakk om å fordele oppgavene som de ser må gjøres, på flere.

– Vi har en god dialog med kommunen. Vi har et samarbeids­forum hvor det både sitter politikere og administra­sjon, og det er et sted dette også naturlig kan diskuteres ut fra de ressursene som er tilgjengel­ige, og de oppgavene vi skal gjøre, avslutter han.

 ??  ??
 ?? ARKIVBILDE ?? SLUTTER: Anna Elise Svennevig har sagt opp sin 50 prosent-stillingen som daglig leder i Grimstad min by. Hun fortsetter som styreleder. Her sammen med styremedle­m og leder i Gårdeierfo­reningen Dag Wirak. Han synes det er trist at hun gir seg og skryter av jobben hun har gjort.
ARKIVBILDE SLUTTER: Anna Elise Svennevig har sagt opp sin 50 prosent-stillingen som daglig leder i Grimstad min by. Hun fortsetter som styreleder. Her sammen med styremedle­m og leder i Gårdeierfo­reningen Dag Wirak. Han synes det er trist at hun gir seg og skryter av jobben hun har gjort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway