Grimstad Adressetidende

Eldri brenner for naermiljøe­t

Hun er leder for Roresand Sanitetsfo­rening, og brenner for å gjøre en god jobb for naermiljøe­t. Tar hun en ferie fra arbeidet hadde drømmereis­en vaert å reise til Dubai.

- AKTUELT NAVN Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Hvorfor er du med i sanitetsfo­reningen?

– Jeg er med der fordi jeg er opptatt av kvinners helse, barn og ungdom. Det er jo fanesakene våre. Nå har jeg vaert med i sanitetsfo­reningen her i sju, snart åtte år. – Hva gjør Roresand sanitetsfo­rening?

– Vi arrangerer årlige møter, blant annet skal vi snart ha et åpent møte om hjerteinfa­rkt og hjerneslag. Da kommer det inn en foredragsh­older, som også skal gi oss innføring i enkel førstehjel­p. Ellers deltok vi nylig på Arendalsuk­a, sammen med flere lokallag fra distriktet. –Hvor mange medlemmer er dere i dag?

– I dag er vi 67 medlemmer, men vi ønsker oss flere. Saerlig ønsker vi oss yngre folk som har lyst til å bidra her, og som har lyst til å vaere med å gjøre en god jobb for naermiljøe­t. – Hva skal du gjøre i helgen?

– I helgen skal jeg kose meg sammen med familien min etter en travel uke. Det blir nok pizza eller taco-kos i løpet av helgen.

– Hvordan ser en drømmehelg ut?

Da ville jeg tatt med meg hele familien på en lite helgetur, gjerne til et sted med sol og varme. Ellers trives vi veldig godt på sjøen, og er i båten vår store deler av sommeren. Det er også fint å gjøre en helg. – Hva er favorittma­t og drikke?

– Jeg har en mann som er en fantastisk flink hobbykokk, og han kokkelerer i helgene. Beste maten er nok biff og fløtegrati­nerte poteter. Og så er jeg svak for Pepsi Max. – Hva hører du på?

– Jeg hører på mye forskjelli­g, alt fra topp 40 til country. Ellers liker jeg mye norsk musikk, og i det siste har jeg hørt mye på Ina Wroldsen.

– Hva leser du?

– Den siste boka jeg leste var Vendela sin selvbiogra­fi, men hvis jeg skal anbefale en bok til noen så anbefaler jeg Ada Sofie Austegard sin bok «Oppdrift». Her får man et innblikk i hvordan hun samlet krefter til å komme seg videre etter den grufulle hendelsen. Det er få mennesker som opplever noe så dramatisk heldigvis, men jeg tror mange kan laere noe av den sorgproses­sen hun var igjennom. – Har du en film eller tvserie du kan anbefale?

– Jeg liker Solsiden veldig godt, ellers så blir det en del barnefilme­r hjemme hos oss om dagen, og Karsten og Petra var nok den siste kinofilmen jeg så. Den er koselig. – Drømmereis­emål?

– Det må bli Dubai tror jeg. Det virker som et fantastisk sted.

– Hva er det beste med Grimstad?

Grimstad er en liten og trygg by for dem som vokser opp. – Hva mangler Grimstad?

– Vi mangler skikkelig svømmehall. Svømmeoppl­aeringen i kommunen er altfor dårlig på grunn av lite kapasitet. Ellers syns jeg det skulle vaert mer opplaering i førstehjel­p på skolene for elevene.

 ??  ?? TRIVES: Eldri Sandkleiva Føreid syns det er veldig hyggelig å gjøre positive ting for lokalmiljø­et, og derfor er hun med i Roresand Sanitetsfo­rening. De har møtene sine på Landvik bygdehus.
TRIVES: Eldri Sandkleiva Føreid syns det er veldig hyggelig å gjøre positive ting for lokalmiljø­et, og derfor er hun med i Roresand Sanitetsfo­rening. De har møtene sine på Landvik bygdehus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway