Grimstad Adressetidende

Nok en Kleivenekl­age avvist

I juni sa tingretten nei til Lloyd Karl Kleivens begjaering om at ansatte i Agder politidist­rikt var inhabile, med krav om avvisning av tiltalebes­lutning.

- Red@gat.no

Nå har han også fått nei på påstanden om at tiltalebes­lutningen ikke er lovlig forkynt.

Forrige torsdag kom tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen med en rettslig kjennelse som ikke gikk i Kleivenes favør. Tiltalte mener tiltalebes­lutningen ikke er lovlig forkynt for ham, og kjemper for å unngå rettssaken.

Krangelen med så vel påtalemakt­en som tingretten har medført at grimstadma­nnen ikke godkjenner å ha fått forkynt tiltalen på lovlig vis. Ei heller at han behøver å møte til hovedforha­ndlinger i oktober.

Møter ikke

Tiltalte har i flere e-poster til retten anført at han mener tiltalebes­lutningen ikke er lovlig forkynt for ham. Forsvarer har i brev til retten den 15. august 2018 meddelt at tiltalte ikke lenger ønsker å samarbeide med sine oppnevnte forsvarere.

– Kleivene har bedt forsvarern­e meddele at « ... han begrunner sitt standpunkt med manglende forkynnels­e av tiltalebes­lutningen signert 28. april 2017 og mener således at han ikke har noen møteplikt for retten 15. oktober 2018», står det i kjennelsen.

– Påtalemynd­igheten er av den klare oppfatning at tiltalen er forkynt for tiltalte. Kort tid etter at tiltalen ble tatt ut ble den sendt for postforkyn­nelse til tiltalte. I etterkant av dette svarte tiltalte følgende i e-post av 24.5.2017 til Agder politidist­rikt: «Jeg vil ha meg frabedt å kvittere for siktelse og avviser denne fullstendi­g inntil habilitets­spørsmålet er rettslig avklart med rettskraft­ig DOM.

Påtalemynd­igheten mener at denne e-posten bekrefter at tiltalte har fått tiltalen forkynt, og at tiltalen dermed er lovlig forkynt ved postforkyn­ning, påsto politiadvo­kat Hans Olav Røyr i retten, som derimot ikke vant fram på dette i retten.

Flere forsøk

For å vaere på den sikre siden ble det likevel gjennomfør­t forkynning for tiltalte personlig på adressen hans den 8. august 2017 av politiet.

Hoveddelen av tiltalen ble lest opp for tiltalte personlig, men tiltalte nektet å la polititjen­estemannen utføre sin tjenesteha­ndling og gjorde seg utilgjenge­lig.

Ved e-post den 22. august 2018 til retten har påtalemynd­igheten anført at det er foretatt lovlig re-forkynnels­e av tiltalen den 20. august 2018.

Forsvarere­n påpeker derimot at til begge påståtte forkynnels­er bemerkes at det ikke foreligger noen påtegning om forkynnels­e av dokument som beviser at tiltalen er forkynt.

Tingretten kom til at det derimot forelå lovlig forkynnels­e av tiltalen i august 2017 og august 2018. Tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen påpeker at motsetning til ved forkynnels­e av stevning til hovedforha­ndling er det ingen absolutt frist for forkynnels­e av tiltalen. Han peker også på at Lloyd Karl Kleivene bevisst har gjort seg utilgjenge­lig, og avviste dermed forsvarer Bjørn Stordrange­s påstand om at tiltalen ikke var lovlig forkynt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? OMFATTENDE: Ut ifra kjennelsen er det tydelig at tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen har hatt mye papirer å forholde seg til i sakene Lloyd Karl Kleivene produserer mot retts- og påtalemakt­en. Bildet er tatt i en annen sammenheng.
OMFATTENDE: Ut ifra kjennelsen er det tydelig at tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen har hatt mye papirer å forholde seg til i sakene Lloyd Karl Kleivene produserer mot retts- og påtalemakt­en. Bildet er tatt i en annen sammenheng.
 ??  ??
 ??  ?? NEKTER: Lloyd Karl Kleivene mener tiltalen ikke er lovlig forkynt for ham. Nå nekter han å møte i retten i oktober, og vil ikke lenger samarbeide med sine oppnevnte forsvarere. Bildet er tatt i en annen sammenheng.
NEKTER: Lloyd Karl Kleivene mener tiltalen ikke er lovlig forkynt for ham. Nå nekter han å møte i retten i oktober, og vil ikke lenger samarbeide med sine oppnevnte forsvarere. Bildet er tatt i en annen sammenheng.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway