Grimstad Adressetidende

– En utrolig deilig seier

Jerv hadde ikke vunnet på Levermyr siden 10. juni. Søndag kveld ble rekken brutt av innbytter Sean Ugo Okoli.

- Thomas Skjeggedal Thorsen red@gat.no

Etter 52 minutter satte nemlig Sean Ugo Okoli inn sitt første mål i Jerv-drakta og ble matchvinne­r for hjemmelage­t.

Før pause hadde Jerv mye ball i laget og skapte et par gode muligheter. Den aller største sjansen var det derimot gjestene fra Florø som hadde, da Luc Michael Jeggo skjøt fra skrått hold, og tvang fram en god redning fra Øvretveit.

Øvretveit spilte for øvrig en god kamp bakerst hos Jerv og leverte flere gode redninger. Det var flere av Jervs spillere som leverte en solid kamp. Blant annet fikk unggutten Håkon Suggelia sin debut fra start og spilte i fravaeret til suspendert­e Mathias Wichmann.

I de siste kampene har Sean Ugo Okoli fått starte for Jerv.

Til kampen for Florø fikk toppscorer Aram Khalili igjen tillit, men kraftspiss­en fikk tidlig trøbbel. En smell førte til at Khalili måtte kaste inn håndkleet etter bare 24 minutter. Inn kom Ugo Okoli, og han skulle altså spille en viktig rolle for Jerv. Kort tid etter pause fikk han et flott innlegg fra Daniel Aase i føttene inne i boksen og dunket inn 1–0.

Begge lag skapte et par sjanser etter scoringen, blant annet var Florø svaert naere 20 sekunder før slutt, men skuddet gikk utenfor.

Endelig

Dermed kunne Jerv endelig slippe jubelen løs på Levermyr igjen, og tok også den første seieren etter at de la nytt gress.

Jerv-trener Arne Sandstø var en fornøyd mann etter å endelig ha innkassert tre poeng på hjemmebane igjen.

– Det var fryktelig deilig og fryktelig på tide. Jeg er veldig fornøyd med innsatsen alle la ned. Folk ønsket virkelig å vinne, sa Sandstø etter kampslutt.

Ugo Okoli var lettet, etter å ha funnet nettmasken­e for Jerv.

– Det føles godt. Spesielt seieren. Vi har trent på avslutning­er denne uka, og det har hjulpet. Det var deilig å «get the monkey off the back», og få scoret det første målet. Det er jo den beste måten å hjelpe laget på, og det ønsker jeg å fortsette med, sa nigeriansk-amerikaner­en.

Etter seieren har Jerv bare fire poeng opp til Kongsvinge­r, som har den siste kvalikplas­sen.

Ugo Okoli sier Jerv selvfølgel­ig ønsker å klatre på tabellen, men at det må jobbes hardt på videre for at det skal skje.

– Vi har definitivt ting å jobbe med, om vi skal utfordre lagene foran oss. Men greia er uansett at vi må jobbe jevnt og trutt, og det har vi forstått. Samtidig er vi enige om å kun fokusere på oss selv, så får vi regne over siden, fortalte Ugo Okoli.

Arne Sandstø dro fram at Jerv tidligere har trengt masse sjanser for å få uttelling i mål.

Han syntes det var en bedring her mot Florø, og var glad på matchvinne­r Ugo Okolis vegne.

– Ugo er mer bevegelig enn Aram. Vi startet jo med Aram fordi vi så for oss mange innlegg og trøkk i boksen, men det ble rom for Ugo også. Vi er veldig glade på hans vegne. Det var nok viktig for hans del og for byens del at han fikk en scoring, mente Sandstø.

Vil ta steget videre

Jerv har etter seieren over Florø to seire på sine siste tre kamper.

Daniel Aase, som spilte en god kamp på kanten, mener det var en rotete kamp.

–Vi briljerte ikke. Men det var en utrolig deilig seier. Nå må vi ta steget videre. Nå kommer det en 14 dagers periode der vi skal jobbe hardt, sa Aase, som la til at han var godt fornøyd med egen kamp, spesielt andre omgang.

Da fikk han endelig vise fram litt av dribleferd­ighetene han innehar foran Svaberget da han sendte Florø-backen opp i pølseboden både en og to ganger.

Ung debutant

Til kampen mot Florø var midtbanean­ker Mathias Wichmann ute med karantene.

Inn kom 19 år gamle Håkon Suggelia, som kom fra Start i sommer, og fikk med det sin debut fra start for Jerv.

FAKTA

– Det var utrolig gøy. Det ble en krigekamp, men en utrolig viktig seier, sa Suggelia, som pådro seg gult kort i første omgang etter en voldsom takling.

Men som noe råskinn vil ikke unggutten beskrive seg som.

– Jeg er mer en pasningssp­iller og god i kombinasjo­nsspillet, selv om man ikke fikk sett noe saerlig av det i dag. Men det var gøy å få starte. Nå er det bare å jobbe på, la Suggelia til. ➤

 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? ETTERLENGT­ET: Daniel Aase gratulerer Sean Ugo Okoli med scoringen. Endelig kom en etterlengt­et hjemmeseie­r på Levermyr, over Florø søndag.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ETTERLENGT­ET: Daniel Aase gratulerer Sean Ugo Okoli med scoringen. Endelig kom en etterlengt­et hjemmeseie­r på Levermyr, over Florø søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway