Grimstad Adressetidende

Tilbakevis­te undersøkel­se

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) tilbakevis­er nå at det ble gjennomfør­t en faktaunder­søkelse av Ragnar Holvik.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Det var under en interpella­sjon i kommunesty­ret på mandag at Arnt Gunnar Tønnessen (V) stilte flere spørsmål rundt arbeidssit­uasjonen til Ragnar Holvik, varsleren av innkjøpssa­ken.

Bakgrunnen for spørsmålen­e var et leserinnle­gg Holvik hadde i Adressa 25. august i år. Det syntes Tønnessen inneholdt så mange oppsiktsve­kkende og nye opplysning­er om arbeidssit­uasjonen hans, at Tønnessen syntes dette krevde noen svar.

Klage eller varsel

For det første lurte han på om det var riktig at det i juni 2017 kom en klage eller varsel fra ansatte i Grimstad kommune rettet mot Ragnar Holvik som han ikke ble orientert om.

– Ble denne klagen saksbehand­let? Burde han blitt informert om klagen/varslet? spurte blant annet Tønnessen.

Videre ville han vite om det har blitt gjennomfør­t en faktaunder­søkelse av Holvik knyttet til setterådma­nnens arbeid med hans sak.

– Holvik hevder han aldri har deltatt i noen faktaunder­søkelse til tross for at han refererer til ordfører og rådmann som flere ganger har uttalt at det ble gjennomfør­t en faktaunder­søkelse av ham, sa Tønnessen videre.

Anmodning

Til dette svarte ordfører Kjetil Glimsdal for det første at det ikke kom en klage eller varsel fra ansatte i kommunen mot Ragnar Holvik i juni 2017, men derimot en anmodning fra hms-systemansv­arlig Ivar Lyngstad om å iverksette en faktaunder­søkelse etter Ragnar Holviks påstander om mobbing og trakasseri­ng.

– Disse påstandene ble etter hvert undersøkt i løpet av høsten 2017. Undersøkt og saksbehand­let under ledelse av setterådma­nn Tron Bamrud, og den historien kjenner vi godt. Denne saksbehand­lingen var en undersøkel­se av faktiske forhold, men altså ingen faktaunder­søkelse med stor F slik professor Ståle Einarsen beskriver det, sa han.

– Da ble det ikke gjennomfør­t en faktaunder­søkelse slik vi nå forstår dem i Grimstad kommune mot Ragnar Holvik, sa Tønnessen.

– Det stemmer. Ingen faktaunder­søkelse, men en undersøkel­se av fakta, avsluttet Glimsdal. ➤

 ??  ??
 ?? ARKIV ?? FIKK SVAR: Arnt Gunnar Tønnessen (t.h) fikk tilbakevis­t at det aldri har vaert gjennomfør­t noen faktaunder­søkelse mot Ragnar Holvik. He far et tidligere møte i kommunesty­ret.
ARKIV FIKK SVAR: Arnt Gunnar Tønnessen (t.h) fikk tilbakevis­t at det aldri har vaert gjennomfør­t noen faktaunder­søkelse mot Ragnar Holvik. He far et tidligere møte i kommunesty­ret.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway