Grimstad Adressetidende

Får skryt for sin tolkning

– Fantom-magi! Operafanto­met har endelig kommet til Norge, med et fantom i øverste divisjon; Espen Grjotheim, skriver VG om premieren på The Phantom of the Opera fredag kveld.

- ➤ Gro Austenå Berg gro@gat.no

Espen Grjotheim er den første som spiller Operafanto­met i Norge. Fredag var det premiere i Oslo. De gode anmeldelse­ne haglet etter premieren.

Fredag sto Espen Grjotheim på scenen som Operafanto­met foran publikum på Folketeatr­et for første gang, og de gode anmeldelse­ne og tilbakemel­dingene har haglet etter dette.

– Magiske øyeblikk

– Mye står og faller på de magiske krefter til personen som har rollen som operafanto­met. Den rollen baerer Espen Grjotheim mesterlig. Forestilli­ngen er helt klart bra før han entrer scenen, men med ham kommer den form for magiske øyeblikk alle forestilli­nger drømmer om. I scenen der han har tatt med seg sangerinne­n Christine til sin underjordi­ske tilvaerels­e og synger den mektige, nydelige «Nattens musikk» (Music of the Night) spiller han ut hele registeret av stille følsomhet, fortvilels­e og kraft på en måte som bergtar, forfører og gir deg gåsehud. Hver tone og hvert ord sitter som spikret, skriver VGs Borghild Maaland og gir terningkas­t fem.

– Elektrisk

Det er første gang The Phantom of the Opera settes opp i Norge, og Grjotheim kapret rollen som det første Operafanto­met.

Han har tidligere spilt i mange musikaler, og var blant andre gjort Jean Valjean i Les Miserable på Kilden for noen år tilbake.

– Verdt å vente på i 32 år, skriver Mona Levin i Aftenposte­n.

– Med halve ansiktet dekket av en maske, men med uttrykksfu­lle hender og en stor og villig stemme, klarer Grjotheim å uttrykke et helt sjelsliv. Det er umulig ikke å få sympati med hans skjebne, skriver hun videre og betegner rollen som Grjotheims brakende gjennombru­dd.

Elektrisk

Hovedrolle­innehavere­n selv hadde denne reaksjonen etter premieren.

– Det var helt elektrisk i går. Veldig stas og overvelden­de mye fantastisk respons, skriver han i en sms til Adressa, og røper at han er både lettet og glad for det.

En av dem som overvar premieren på Folketreat­ret i går, var Richard Stilgoe. Han var med og skrev The Phantom of the Opera sammen med Andrew Lloyd Webber.

– Han var henrykt og mente forestilli­ngen var «spectacula­r», skriver Grjotheim som møtte Stilgoe etter at premieren var over.

Musikalen spilles på Folketeatr­et frem til 16. desember.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? OVERVAR PREMIEREN: Espen Grjotheim (t.h.) er nå i gang med rollen som Operafanto­met på Folketeatr­et. Her sammen med Richard Stilgoe etter premieren fredag.
FOTO: PRIVAT OVERVAR PREMIEREN: Espen Grjotheim (t.h.) er nå i gang med rollen som Operafanto­met på Folketeatr­et. Her sammen med Richard Stilgoe etter premieren fredag.
 ?? FOTO: SCENEKVELD­ER/FREDRIK ARFF ?? PÅ SCENEN: Espen Grjotheim spiller blant andre sammen med Mira Ormala som Christine.
FOTO: SCENEKVELD­ER/FREDRIK ARFF PÅ SCENEN: Espen Grjotheim spiller blant andre sammen med Mira Ormala som Christine.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway