Grimstad Adressetidende

Arrangerte idrettsdag for alle nye grimstadfo­lk

Lørdag var det idrettsdag i Sparebanke­n Sør Amfi Grimstad. Da fikk alle som er nye i Grimstad, treffe lag og foreninger, og prøve ut diverse idretter.

- Gro Austenå Berg gro@gat.no

Sykkelinst­ruktør Bjarne Wilmann tråkket på for Friskis og Svettis i hallen til Sørild lørdag, mens Tuqa Gassan Altaleb, søsteren Gina og Hoda Imad Sbenati fikk prøve ut spinning foran ham. Før de havnet på setet foran Wilman hadde de allerede vaert innom og forsøkt en rekke andre idretter.

Kontakt

Lørdag var det første gang «Idrett for alle» ble arrangert. Bak opplegget står Grimstad idrettsråd, lokale idrettslag og kvalifiser­ingstjenes­ten i Grimstad.

– Det har vaert altfor få innom i forhold til påmeldinge­ne, sier Brit Ingebjørg Fossli fra Grimstad idrettsråd.

Det er mange som hadde sagt at de skulle komme, men som ikke har dukket opp.

– Men de som har vaert her, har hatt en fantastisk dag, fortsetter hun, og legger til at flere har knyttet kontakt med noen av idrettslag­ene.

– Det er noe av målet at de skal finne en idrett som de kan drive med videre, sier hun, og synes det er synd for de idrettslag­ene som har stilt opp, at ikke flere dukket opp.

– Var det åpent for alle?

– Det var primaert for dem som er nye i Grimstad, og alle som er innenfor kvalifiser­ingstjenes­ten, oppgir Fossli, og legger til at de ikke turte å ha det fullstendi­g åpent.

Karate

Fossli kjenner ikke til at noen andre idrettsråd på Agder har gjort det samme. Hun ser at de godt kan gjøre det igjen, men da kanskje helt åpent og med mer forutsigba­rhet.

De som kom, ble påspandert mat og drikke, og folk i alle aldre og med mange ulike bakgrunner, koste seg med felles aktivitet i de ulike rommene.

– Jeg har forsøkt nesten alt. I Grimstad kommune er vi veldig glade for det arbeidet som er gjort. De har gjort en kjempejobb, og jeg tror alle er glade, sier Ahmad Hassan som blant annet jobber med prosjektet «Grimstad for alle».

Disse var med

– Det kommer og går folk hele tiden, så jeg tråkker nok en time til, forteller sykkelinst­ruktør Wilman, som allerede har sittet på setet en time.

Tuqa, som går på svømming til vanlig, forteller at hun har forsøkt både basketball, hockey og friidrett.

– Etterpå skal vi prøve karate, sier hun fra sykkelsete­t.

Følgende lag og foreninger var på plass denne lørdagen: Sørild Friidretts­klubb, basketgrup­pa til Express IL, bordtennis­gruppa til Lia IL, badmintong­ruppa til Imås IL, innebandyg­ruppa til Lia IL, Grimstad Volleyball­klubb, Grimstad/ Arendal klatreklub­b, Grimstad Karateklub­b, Grimstad Kickboxing og Friskis & Svettis.

 ?? FOTO: THOMAS BROSSAMAIN ?? OPPVARMING: Friskis & Svettis stilte både med spinning og Jympa.
FOTO: THOMAS BROSSAMAIN OPPVARMING: Friskis & Svettis stilte både med spinning og Jympa.
 ??  ?? MAT OG DRIKKE: Ahmad Hassan (t.h.) forsøkte nesten alle idrettene. Han jobber til vanlig blant annet med «Grimstad for alle», og skrøt av jobben som ble gjort.
MAT OG DRIKKE: Ahmad Hassan (t.h.) forsøkte nesten alle idrettene. Han jobber til vanlig blant annet med «Grimstad for alle», og skrøt av jobben som ble gjort.
 ??  ?? SPINNING: (F.v.) Tuqa Gassan Altaleb, Gina Gassan Altaleb og Hoda Imad Sbenati synes det var gøy å prøve mange idretter lørdag. Ca. ti lag og foreninger stilte opp for å la alle som nylig har flyttet til Grimstad, prøve det som tilbys.
SPINNING: (F.v.) Tuqa Gassan Altaleb, Gina Gassan Altaleb og Hoda Imad Sbenati synes det var gøy å prøve mange idretter lørdag. Ca. ti lag og foreninger stilte opp for å la alle som nylig har flyttet til Grimstad, prøve det som tilbys.
 ??  ?? LEK: Karate var noe av det de som kom, fikk prøve seg på.
LEK: Karate var noe av det de som kom, fikk prøve seg på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway