Grimstad Adressetidende

Express skal få ekstra fart på Fevik-elever

Dette skoleåret har Fevik skole leid inn Express IL for å få ekstra fart på skolefaget Fysisk aktivitet for 6. og 7. trinn.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Fevik Skole og Express IL har inngått et samarbeid, der idrettslag­et holder timene i Fysisk aktivitet for 6. og 7. trinn. Det er snakk om en skoletime for hver av klassene ukentlig. Opplegget er helt nytt av året.

I tillegg er Express innom SFO en gang i uken, der de har aktivitet for elever som går på 3. eller 4. trinn. Dette har Express allerede gjort i to år.

– Vi på Fevik skole syns det er viktig å samarbeide med lokalsamfu­nnet, og det er jo de samme barna som går på skole her som er tilknyttet Express, og da syns vi det er fint å samarbeide, sier rektor på Fevik skole, Anne Grete Ødegården.

– I tillegg har Express en kompetanse på idrett som vi ikke har. Vi har pedagogikk­en, og selvsagt noe idrettslig, men det blir noe annet når det kommer fra dem, fortsetter hun.

Dyktige instruktør­er

Det er daglig leder i Express, Bjørnar Borgestran­d Øien, som har ansvaret for innholdet i disse timene, og han har med sine hjelpere. Blant annet er Manuel Nordio med (kjent fra Grimstad Kickboxing­klubb). Han har også med seg Aija Pihocka.

– Manuel er jo veldig god på turn, og kickboksin­g, mens Aija har en veldig allsidig og bred allidretts­kompetanse, sier Express’ daglige leder.

Siden oppstarten i høst har klassene vaert delt inn i fire grupper, som får prøve seg på fire forskjelli­ge idretter.

– I løpet av en viss periode skal alle elevene innom fire ulike idretter. Akkurat nå og fram til høstferien skal de prøve seg på håndball, basketball, fotball og litt friidrett, forteller Bjørnar Borgestran­d Øien.

Etter høstferien flytter de innendørs, og det blir nye aktivitete­r i hallen.

Populaere

Det var ingen tvil om at Express’ instruktør­er var populaere på Fevik skole, da det var klart for ny time nylig. At instruktør­ene er populaere kan også laererne på skolen bekrefte.

– Det er utrolig kjekt for ungene å få inn noen nye fjes i skolesamme­nheng, for de ser jo oss laererne hele uka. Men vi er selvsagt med på disse timene vi og, vi overlater ikke bare ansvaret til Express, sier Trude Engeset, som er fagleder for 5. til 7. trinn. Det samme gjelder for timen i SFO-tiden, skolens ansatte er med.

Skryter av opplegget

Skolen betaler en viss sum i året til Express for å få denne hjelpen, og Anne Grete Ødegården og Trude Engeset mener det er verdt hver krone.

– Det har blitt mer struktur på disse timene etter at Express har kommet inn i bildet, og vi syns samarbeide­t har fungert veldig bra. Det er et ryddig og ordentlig opplegg. Det er mye bedre at vi samarbeide­r enn at vi sitter på hver vår tue. Vårt ønske om at elevene skal få smake på ulike idretter er noe Express virkelig oppfyller, og deres visjon er jo idrettsgle­de for alle, sier de.

Også Express er glade for samarbeide­t.

– Når skolen ønsker å dra inn andre ressurser var det naturlig at det ble Express. Vi er naboer og våre medlemmer er deres elever og vice versa. Vi er glade for at vi kan vaere med på å gi elevene et godt aktivitets­tilbud, sier Borgestran­d Øien.

Faget Fysisk aktivitet er et tilleggsfa­g til det vi kjenner som kroppsøvin­g. Det er et tillegg for at elever skal få enda mer aktivitet i skolen.

 ??  ??
 ??  ?? SKRYT: Rektor Anne Grete Ødegården (i midten bak) og fagleder på 5.- 7. trinn, Trude Engset, skryter av samarbeide­t med Express. Bak. t.v. Vikar-instruktør Jerome Doepoh Dennis og foran daglig leder i Express, Bjørnar Borgestran­d Øien.
SKRYT: Rektor Anne Grete Ødegården (i midten bak) og fagleder på 5.- 7. trinn, Trude Engset, skryter av samarbeide­t med Express. Bak. t.v. Vikar-instruktør Jerome Doepoh Dennis og foran daglig leder i Express, Bjørnar Borgestran­d Øien.
 ??  ?? BASKET: Da Adressa var innom var basketball en av aktivitete­ne elevene på Fevik skole holdt på med. A-lagsspille­ren til Express, Jerome Doepoh Dennis, var vikar denne dagen.
BASKET: Da Adressa var innom var basketball en av aktivitete­ne elevene på Fevik skole holdt på med. A-lagsspille­ren til Express, Jerome Doepoh Dennis, var vikar denne dagen.
 ??  ?? INSTRUKSER: Daglig leder i Express IL, Bjørnar Borgestran­d Øien, forteller noen av jentene hva de skal gjøre denne dagen.
INSTRUKSER: Daglig leder i Express IL, Bjørnar Borgestran­d Øien, forteller noen av jentene hva de skal gjøre denne dagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway