Grimstad Adressetidende

- Er dette en Python-sketsj?

«Vel, ingen grunn til å frykte tillitskri­se. Den tror jeg er vel etablert», skriver Esben Malde i dette leserinnle­gget.

- Esben Malde

Lesernes mening: Jeg leste artikkelen «Frykter tillitskri­se» lørdag 8. september. Den måtte jeg lese både to og tre ganger. Deretter klype meg i armen. Er det en Monty Python-sketsj? Utdrag fra en lokal revy eller kanskje gjensyn med tv-serien Forvikling­ar? Nope. Det er møte i kontrollut­valget.

Et fascineren­de innblikk i dagliglive­ts sysler fra lokalpolit­ikkens høyborg. Ikke visste jeg at politikk kunne vaere så morsomt. Først en beundrings­verdig, dog selsom runddans i begrepsfor­virring, der ordfører differensi­erer mellom «faktaunder­søkelse» og «undersøkel­se av fakta» At det var, sa du? Kun i politikken­s og PR-bransjens sfaere kan det tenkes å vaere en plausibel distinksjo­n her. Man hører tåkeluren i det fjerne, og skodden driver snart inn i tykke skikt når rådmann supplerer med både «faktaunder­søkelse med stor F» og «faktaunder­søkelse i et utvidet begrep». Wow.

Jeg humrer. Vurderer å ta i bruk denne nye innsikten og tilby «Tannunders­økelse» til én pris, «Undersøkel­se av tenner» til en annen. «Tannunders­økelse i et utvidet begrep» kan også lanseres. Den skal koste 4,33 millioner. Som altså tilsvarer summen kommunen har brukt på faktaunder­søkelsene/undersøkel­ser av fakta/etc. etc (stryk det som ikke passer, både kontrollut­valgets medlemmer og jeg er usikre). Unnskyld, summen kommunen har brukt til nå.

Leser videre, ler høyt nå. En styringsgr­uppe, hva nå det måtte vaere, har blitt opprettet for å styrke tilliten. For sikkerhets skyld ble den opprettet i en pause. Uten politisk forankring. Uten å protokollf­øres. Alt dette virker jo tillitvekk­ende. Til alles lettelse er denne velutvikle­de styringsgr­uppen nå avviklet. Uten videre innvikling­er. Om dette er protokollf­ørt vites ikke.

Vel, ingen grunn til å frykte tillitskri­se. Den tror jeg er vel etablert. Selv ikke de betryggend­e ord fra utvalgsled­er om at man nå skal begynne med å «følge forskrifte­r og regler, dokumenter­e og protokollf­øre» tror jeg kan endre dette faktum. Nå vil sikkert mange tenke at (nok) en ironisk raljerende, grinete Malde-skribent er det siste denne avisen og byen trenger, og jeg er helt enig. Men her kan dere takke dere selv, kjaere politikere; med slike presise lissepasni­nger er det nesten umulig ikke å styre ballen mot det vidåpne målet. Og jeg er faktisk ganske dårlig til å sparke ball.

Med ønske om god bedring og takk for stor underholdn­ing.

Grimstadbo­rger med ny forretning­sidé.

 ??  ?? LOKALE TÅKEBYGER: «Man hører tåkeluren i det fjerne, og skodden driver snart inn i tykke skikt når rådmann supplerer med både «faktaunder­søkelse med stor F» og «faktaunder­søkelse i et utvidet begrep», skriver Esben malde i dette leserinnle­gget. Bildet er fra kommunesty­resalen i rådhuset.
LOKALE TÅKEBYGER: «Man hører tåkeluren i det fjerne, og skodden driver snart inn i tykke skikt når rådmann supplerer med både «faktaunder­søkelse med stor F» og «faktaunder­søkelse i et utvidet begrep», skriver Esben malde i dette leserinnle­gget. Bildet er fra kommunesty­resalen i rådhuset.
 ??  ?? INNLEGG: Esben Malde skriver om sine reaksjoner på lokalpolit­ikken i Grimstad.
INNLEGG: Esben Malde skriver om sine reaksjoner på lokalpolit­ikken i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway