Grimstad Adressetidende

Vil bli førstevalg­et til barnehagea­nsatte

Christine Topland og Silje Strand vil gjøre barnehageh­verdagen bedre for de ansatte. I 2015 startet de bedriften Hoppin, som lager arbeidskla­er for barnehagea­nsatte.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

➤ Christine Topland og Silje Strand håper å gjøre suksess med bedriften Hoppin, som lager arbeidskla­er for barnehagea­nsatte.

De har jobbet sammen i Stormberg i flere år, og har til sammen 23 års erfaring med å utvikle fritidsog turklaer. De siste årene har de utviklet merket Hoppin, som retter seg inn mot voksne i landets mange barnehager.

Da det ble omstilling­er i Stormberg bestemte Christine Topland seg for å starte opp noe for seg selv, og ideen om å lage klaer til ansatte i barnehager dukket tidlig opp. Hoppin ble etablert i november 2015, og det tok ikke lange tiden før Silje Strand ble en del av prosjektet. Nå er duoen ute med en ny kolleksjon med arbeidstøy for barnehagea­nsatte.

Gjør alt selv

– Det startet jo med at vi fikk en del innspill fra folk som jobber i barnehager om at de savnet en vinterdres­s som var komfortabe­l, funksjonel­l og hadde god passform. Så da startet vi på scratch med tegninger, og etter hvert har bedriften vår fått et sortiment bestående av langt mer enn bare dresser, forteller de.

Navnet på bedriften ble Hoppin.

– Det handler jo om at vi startet med å lage en vinterdres­s til voksne, som det var viktig at de kunne hoppe kjapt inn i. Derfor ble det Hoppin smiler damene.

De har kontorer og lager i Danykogård­en, og foreløpig er det de to damene, Christine Topland og Silje Strand som driver det hele.

– Vi gjør alt egentlig, utenom å sy klaerne, så det er en varierende jobb, sier Topland.

Året etter oppstarten hadde Hoppin AS en avtale med Innoventus Sør AS om bistand til forretning­smessig innovasjon. De har også fått etablerert­ilskudd fra Innovasjon Norge til markedsavk­laring av nytt bekledning­sprodukt.

Testet i nord

I arbeidet med arbeidstøy­et har de besøkt mange barnehager og pratet med ansatte om hva de ønsker og trenger i bekledning­en sin. Og det var ikke hvilken som helst barnehage de valgte seg ut da de skulle teste den første dressene de fikk sydd.

– Via kjente i bransjen kom vi i kontakt med en barnehage i Båtsfjord som testet dressene våre. Vi syns det var viktig at dressene våre fikk testet seg i skikkelig kaldt og surt vintervaer, så det var jo helt perfekt. Etter første produksjon i oktober 2016 har dressene vaert igjennom små justeringe­r ut ifra hva barnehagea­nsatte har hatt av ønsker. Små nye detaljer har kommet til, og dressene er stadig under utvikling, forteller Topland.

– Vi har solgt mye bedre enn vi hadde forventet, og dressene har blitt fort revet bort. I fjor høst doblet vi produksjon­smassen og vi har etter hvert produsert dressene i nye farger. Et av ønskene fra de ansatte var at dressene skulle ha andre farger enn svart, da de har sett det, at farger er positivt for barna, forteller Strand.

Til sammen har bedriften i

dag fem ulike dresser, og selv om det er et stort flertall av kvinnelige ansatte i barnehagen­e, har de selvsagt herredress­er også.

– I tillegg har vi regnvotter, turbukser, T-skjorter og luer, forteller damene ivrig.

En av buksene deres har for øvrig puter på knaerne, noe som er praktisk for barnehagea­nsatte, som stadig må sette seg ned for å hjelpe de små barna med votter, glidelåser, skolisser eller gi litt trøst.

Dressene blir produsert i Kina, og damene har selvsagt besøkt fabrikken for å se at alt er greit der.

– Vi har besøkt fabrikken, og har jobbet med de ansatte der i flere år tidligere. Vi vet at de leverer skikkelig kvalitet, og vi vet også at alt er på stell overfor de ansatte. Det har vaert viktig for oss, sier de.

Førstevalg

Hoppin har kunder landet rundt, og de markedsfør­er seg så godt de kan gjennom annonser i blader for barnehagea­nsatte, de besøker ulike messer, har egen nettbutikk, og de markedsfør­er seg på Facebook og på Instagram.

– Hvordan har det vaert å gå fra å vaere del av en større bedrift til å satse selv i egen bedrift?

– Det har vaert kjempespen­nende, men selvsagt litt skummelt også. Men alt i alt aller mest gøy. Vi har varierte og fine dager på jobb, sier duoen, som venter neste ladning med tøy fra Kina i løpet av en ukes tid.

I fjor solgte de 1700 Hoppindres­ser til barnehagea­nsatte i hele landet, samt til Tyskland, Danmark og Finland. Drømmen er å stadig vokse.

– Vi har jo lyst til å vaere det første folk tenker på når de skal ha seg bekledning til barnehagen, og at de tenker at selvsagt skal de ha en Hoppin-dress. Det er kanskje et hårete mål, men det må man ha, avslutter de.

 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ??
FOTO: ANNA TORP KVASJORD
 ?? FOTO: HOPPIN ?? BARNEHAGEN: Tøyet skal passe perfekt for de ansatte i barnehagen­e. Dette bildet er et reklamebil­de.
FOTO: HOPPIN BARNEHAGEN: Tøyet skal passe perfekt for de ansatte i barnehagen­e. Dette bildet er et reklamebil­de.
 ??  ?? FOTOSHOOT: Nylig hadde Hoppin fotoshoot, der alle plaggene deres skulle tas bilder av. For jentene er det viktig å bruke lok Christine Topland.
FOTOSHOOT: Nylig hadde Hoppin fotoshoot, der alle plaggene deres skulle tas bilder av. For jentene er det viktig å bruke lok Christine Topland.
 ??  ?? T-SKJORTER: Duoen utvider stadig kolleksjon­en sin, og har blant annet fargerike, hyggelige T-skjorter til salgs.
T-SKJORTER: Duoen utvider stadig kolleksjon­en sin, og har blant annet fargerike, hyggelige T-skjorter til salgs.
 ??  ?? DRESS: Bedriften som består av duoen Christine Topland og Silje Strand er foreløpig aller mest kjent for dressene sine.
DRESS: Bedriften som består av duoen Christine Topland og Silje Strand er foreløpig aller mest kjent for dressene sine.
 ??  ?? ale krefter, så modellen, Irene Øynes er lokal, det samme er fotografen, Kristin Heier fra Studio Design på Støle. Bak ser vi
ale krefter, så modellen, Irene Øynes er lokal, det samme er fotografen, Kristin Heier fra Studio Design på Støle. Bak ser vi

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway