Grimstad Adressetidende

Vil ha ned høydene på Blom-Bakke

Blom-Bakke brygge ved Fevikkilen må ta mer hensyn til naboer og legge mer til rette for allmennhet­en, mener politikern­e.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Teknisk utvalg mener storprosje­kt må ta hensyn til naboer og gi mer til allmennhet­en.

Teknisk utvalg behandlet tirsdag forslaget til regulering­splan for tomten som i dag rommer Blom møbler ved Fevikkilen. Her er planen å bygge over 100 leilighete­r fordelt på tre blokker. På befaring i vind og regn stilte både utbygger Halil Øzer og Lisbet Zeiffert fra Staerk og co., samt nabo Arne Saetra, nabo Torgeir Neset fra sameiet Havly, og John Olav Ramsland fra Fevik vel.

Ramsland ba om at allmennhet­ens interesser blir sikret i planen.

– Vi ønsker at allmennhet­en får det på best mulig måte. Vi håper gående på veien får en åpning så de kan se sjøen, sa han.

– Jeg er i utgangspun­ktet positiv, men det er viktig med et pustehull og et område hvor man kan se sjøen, og kanskje å gjøre stranda tilgjengel­ig for allmennhet­en. Det vil også vaere bra å trekke den ene blokken nedover for å bevare utsikten for Havly, sa Saetra.

– Bygningssk­ikken er helt fremmedart­et. Det blir som å få Barbu brygge på Fevik, sa Neset, som frykter en 20 meter høy vegg inn mot Randulf Hansens vei.

Zeiffert fra Staerk og co., som har laget planen, mente Neset tok feil, og at det ikke vil komme en 20 meter høy vegg. Hun avviste også at området vil bli lukket og privatiser­t.

– Området mellom blokkene blir for dem som bor der, men det vil vaere mulig å gå gjennom. Det blir ikke gjerder og porter. Det blir som et vanlig boligområd­e, sa hun.

Viste til Strand hotel

Per Svenningse­n (Ap) spurte om man har vurdert høydene.

– Det er en begrenset del av blokkene som får en 5. etasje. Vi mener området kan tåle det. Vi har tatt utgangspun­kt i Strand hotel med tanke på arkitektur­en, sa Zeiffert.

– Dette vil ta luven fra Strand hotel. Der er det offentlig strand, og det er et funkisbygg fra 30-tallet, innvendte Neset.

Han ble under befaringen spurt om han er engasjert som ansatt i kommunen eller som nabo til prosjektet, og svarte da at han er engasjert i saken som nabo.

Vil ha offentlig strand

Tilbake på rådhuset ble det tydelig at politikern­e ønsket flere endringer i planen. Svenningse­n tok til orde for å få til et samarbeid om en større plan med naboeiendo­mmene, og for at den lille pollen med badestrand bør bli offentlig tilgjengel­ig, samt at høydene bør noe ned. Beate Skretting (H) tenkte i de samme baner.

– Områdene til allmennhet­en er ikke veldig store. Da det ble presentert planer, ble det sagt at en ønsket å holde det så åpent som mulig. Den stranda bør kanskje vaere åpen. Det er veldig rart å stenge det inne så mye som man gjør. De husene bak eier ikke utsikten sin, men også av hensyn bør det vurderes om det kan gjøres noen grep. Jeg vil også ha med et punkt om at estetisk veileder skal ligge til grunn for utforming av de byggene som ligger der, sa hun.

Også Rolf Hamran (V) var opptatt av allmennhet­ens tilgang og bruk av området.

– Det er viktig både for Fevik og utbygger at dette får gode bokvalitet­er, og noe som kan gjøre det er at samspillet mellom private

Områdene til allmennhet­en er ikke veldig store. Den stranda bør kanskje vaere åpen. Det er veldig rart å stenge det inne så mye som man gjør.

Beate Skretting, Høyre

og offentlige friområder blir tydelig i planen. At ungene kan leke med naboene uten å føle at det er en privat strand, sa Rolf Hamran (V), som støttet rådmannens forslag om å gjøre et område utenfor strandprom­enaden til friområde, samt å gjøre det samme med stranda midt i området.

Vil ikke stoppe planen

Hamran understrek­et imidlertid at man ikke må stikke så mange kjepper i hjulene at hele prosjektet legges på is.

– Vi må ikke lage noen begrensnin­ger som gjør at det stopper opp, for vi vil jo bare ha en bedre plan slik at det blir bygget noe her, sa Hamran.

Til slutt vedtok utvalget følgende omforente forslag:

«Teknisk Utvalg er positiv til planer i området, men ønsker en bearbeidel­se og utvidelse av planen. Teknisk utvalg mener at det ikke i tilstrekke­lig grad tatt hensyn til eksisteren­de bebyggelse. Teknisk utvalg vil peke på følgende momenter i det videre arbeidet:

• Hele naeringsom­rådet i eksisteren­de regulering­splan (N13) bør inngå i ny regulering­splan for transforma­sjon til nye boliger.

• Det må tas større hensyn til allmennhet­en i planen og pollen i området må vaere offentlig.

• Høydene må vurderes på nytt.

• Siktlinjer må ivaretas.

• Estetisk veileder må legges til grunn for bebyggelse­n.»

Adressa har vaert i kontakt med utbygger Halil Øzer, men lyktes ikke å få en uttalelse fra ham torsdag.

 ??  ??
 ??  ?? BEFARING: Teknisk utvalg var på befaring ved Fevikkilen da planen for Blom-Bakke brygge ble behandlet tirsdag. Tore Stalleland (foran) og resten av politikern­e synes planen har mye bra,
BEFARING: Teknisk utvalg var på befaring ved Fevikkilen da planen for Blom-Bakke brygge ble behandlet tirsdag. Tore Stalleland (foran) og resten av politikern­e synes planen har mye bra,
 ??  ?? ORIENTERTE: Lisbet Zeiffert og Halil Øzer fortalte om planen for Blom-Bakke brygge under befaringen.
ORIENTERTE: Lisbet Zeiffert og Halil Øzer fortalte om planen for Blom-Bakke brygge under befaringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway