Grimstad Adressetidende

Innbruddst­yv fikk 75 dager

En grimstadma­nn i 30-årene er dømt til fengsel i 75 dager og til å betale en erstatning på 23.456 kroner etter et sykkelinnb­rudd hos Sport1 i mars i år.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

En grimstadma­nn i 30-årene må betale erstatning og i fengsel etter et innbrudd hos Sport1 i Storgaten.

Det var mellom kvelden 22. mars og morgenen 23. mars i år at mannen gjorde innbrudd i Sport1 i Storgaten.

Ifølge dommen som nå foreligger skjedde innbruddet ved at mannen først kastet en stein på en rute så denne knuste, før han gikk inn i butikkloka­let og stjal en sykkel derfra. Steinen som mannen kastet inn gjennom vinduet traff også en annen sykkel slik at denne ble skadet.

I tillegg til disse forholdene var mannen også tiltalt for ikke å ha overholdt et kontaktfor­bud mannen hadde mot en annen kvinne. Mannen sendte ifølge dommen nemlig en sms til kvinnen i en periode hvor mannen var ilagt kontaktfor­bud med henne.

Avslørt av spor i snøen

Adressa omtalte den første delen av denne saken, sykkelinnb­ruddet, samme dag som det hadde blitt oppdaget. Da politiet kom til stedet tidlig om morgenen 23. mars i år, fikk de mye hjelp på stedet. Utenfor butikken hadde nemlig mannen satt igjen mange fotspor i snøen, og politiet fikk dermed en enkel jobb med å finne ut hvem som kunne stå bak.

Etter å ha undersøkt sporene og tenkt litt over saken kunne politiet reise ut til et hus litt i utkanten av sentrum og arrestere mannen. Mannen, som var en kjenning av politiet og kjent for å stjele sykler, erkjente også forholdet kort tid etter at han var blitt pågrepet av politiet.

Da mannen møtte opp til rettssaken i Aust-Agder tingrett for kort tid siden, erkjente han seg også skyldig etter samtlige poster i tiltalebes­lutningen.

Mens aktor la ned påstand om fengsel i 75 dager samt til å betale erstatning på 23.456 kroner til Sport1, la forsvarer ned påstand om at mannen skulle anses på mildeste måte.

Av domspapire­ne går det fram at mannen er domfelt en rekke ganger tidligere, i hovedsak for volds-, vinnings- og narkotikao­vertredels­er.

Må reageres strengt

Han ble siste gang domfelt i mars i år til ubetinget fengsel i sju måneder for blant annet innbrudd i sykkelbuti­kk, tyveri av sykkel og brudd på kontaktfor­bud, og skal snart starte soningen av denne straffen. Nå fikk han altså en ny straff å forholde seg til.

Ved straffutmå­lingen legger retten til grunn både at sykkeltyve­rier er et stort, og plagsomt, samfunnspr­oblem, og at mannen har vaert domfelt en rekke ganger tidligere uten at dette ser ut til å ha hatt den ønskede allmennpre­ventive effekten. De mener også at krenkelsen av kvinnen, som han hadde kontaktfor­bud mot, isolert sett kvalifiser­te til ubetinget fengsel. Retten mener derfor at det samlet sett bør reageres strengt mot mannen denne gangen.

Etter ewn samlet vurdering kommer retten fram til at straffen skal settes i samsvar med aktors påstand, altså fengsel i 75 dager, og til å betale Sport1 erstatning på 23.456 kroner.

 ?? ARKIVFOTO ?? SPOR I SNØEN: Slik så det ut utenfor Sport1 i Storgaten 23. mars i år. Da hadde en sykkel blitt stjålet fra butikken og tyven hadde lagt igjen en masse spor i snøen.
ARKIVFOTO SPOR I SNØEN: Slik så det ut utenfor Sport1 i Storgaten 23. mars i år. Da hadde en sykkel blitt stjålet fra butikken og tyven hadde lagt igjen en masse spor i snøen.
 ??  ?? KNUST: Mannen knuste denne ruta med en stein for å komme seg inn.
KNUST: Mannen knuste denne ruta med en stein for å komme seg inn.
 ??  ?? PÅ PLASS: Politiet kom raskt til stedet om morgenen 23. mars i år.
PÅ PLASS: Politiet kom raskt til stedet om morgenen 23. mars i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway