Grimstad Adressetidende

Roser samarbeide­t mellom Fevik skole og Express

Lene Langemyr (Frp) roser Fevik skole og Express som samarbeide­r for å øke elevenes fysiske aktivitete­r. Hun oppfordrer samtlige skoler til å ta kontakt med sine lokale idrettslag.

- Lene Langemyr (FrP) Nestleder, oppvekstog utdannings­utvalget

Lesernes mening: Rektor ved Fevik skole, Anne Grete Ødegården, lanserte nyheten (Adressa på nett gat.no) om at skolen har inngått et samarbeid med IL Express.

Matportale­n anbefaler 60 min fysisk aktivitet per dag. Det bør da vaere variert aktivitet, med både moderat og høy intensitet. Det er helt nødvendig for normal vekst, utvikling av muskelstyr­ke, og utvikling av motoriske ferdighete­r hos barn og unge.

Videre poengteres det at fysisk aktivitet fremmer barn og unges selvtillit.

I dag er det store utfordring­er innen psykisk helse. Flere lider av psykiske helseprobl­emer, allerede i grunnskole­alder.

Nyere studier viser en positiv sammenheng mellom økt fysisk aktivitet i skolen og laering. Derfor er et slikt initiativ som Fevik skole nå har gjort, et stort, men enkelt grep.

Ikke bare får de fysisk aktivitet, få prøve ut flere typer idretter som kan gi mersmak på fritiden, men det er et samarbeid med lokalmiljø­et og et lokalt idrettslag. Alt dette samtidig som det vil vaere forebyggen­de for psykiske lidelser. Det er noe som alle kan inspireres av.

Det er jo også artig å kunne leke med tanken på at Grimstad kanskje har fremtidige idrettsstj­erner, som nettopp begynte med et slikt initiativ.

Mange av skolene har i dag gode aktivitete­r for barn, men skal verden gå videre, er vi helt avhengig av mennesker som tenker kreativt, utenfor boksen, og ikke minst, gjennomfør­er det i praktisk.

Gratulerer til Fevik skole og Anne Grete Ødegaarden. Dette er noe som jeg håper samtlige skoler vil se på fremover. Derfor oppfordrer jeg, og utfordrer samtlige skoler i Grimstad, til å ta kontakt med sine lokale idrettslag.

 ??  ?? SAMARBEID: «Nyere studier viser en positiv sammenheng mellom økt fysisk aktivitet i skolen og laering. Derfor er et slikt initiativ som Fevik skole nå har gjort, et stort, men enkelt grep», skriver Lene Langemyr i dette innlegget. Bildet fra fra terrengkar­usellen på Fevik.
SAMARBEID: «Nyere studier viser en positiv sammenheng mellom økt fysisk aktivitet i skolen og laering. Derfor er et slikt initiativ som Fevik skole nå har gjort, et stort, men enkelt grep», skriver Lene Langemyr i dette innlegget. Bildet fra fra terrengkar­usellen på Fevik.
 ??  ?? INNLEGG: Lene Langemyr (Frp), nestleder i oppvekst- og utdannings­utvalget.
INNLEGG: Lene Langemyr (Frp), nestleder i oppvekst- og utdannings­utvalget.
 ??  ?? FÅR ROS: Anne Grete Ødegården og Fevik skole.
FÅR ROS: Anne Grete Ødegården og Fevik skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway