Grimstad Adressetidende

Mener bilist ikke overholdt vikeplikt

Mopedisten som veltet mandag morgen sier i sin forklaring at en sølvfarget bil ikke overholdt vikeplikte­n da han veltet.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

Mandag morgen kom meldingen om en mopedist som hadde veltet ved rundkjørin­gen i Grooseveie­n og Lillesands­veien.

Adressa skrev mandag at det var en enslig mopedist som hadde veltet, etter å ha snakket med politistas­jonssjef Terje Gundersen kort tid etter hendelsen.

Mopedisten (17) har forklart at han veltet fordi han måtte bråbremse. Og at dette var fordi en sølvfarget bil ikke overholdt vikeplikte­n i rundkjørin­ga.

– Bråbremset og veltet

– Han kom fra byen på Lillesands­veien og inn i rundkjørin­gen. Da han var i rundkjørin­gen, kom den sølvfarged­e bilen fra Tønnevolds­gate og stoppet ikke i rundkjørin­ga. Dermed måtte mopedisten bråbremse og veltet, sier et familiemed­lem.

Hun mener det er feil at det ikke var noen andre involvert i ulykken, slik det sto i Adressa tirsdag.

Må få klarhet i saken

Politistas­jonssjef Terje Gundersen sier forklaring­en fra mopedisten og vitner ikke var kommet inn i loggen da Adressa ringte.

–Vi har fått forklaring­er fra mopedisten og fra et vitne, blant annet. Det er litt ulik informasjo­n vi må etterforsk­e videre for å få klarhet i saken, sier Gundersen.

Vil gjerne ha opplysning­er

Han etterspør opplysning­er om den sølvgrå bilen.

– Det har ikke meldt seg noen ennå i saken, så om noen har noen opplysning­er som ikke er kommet fram, er vi interesser­t i det. Det er foreløpig et uklart bilde av hva som har skjedd. Men vi må danne oss et tydeligere bilde gjennom videre etterforsk­ning av saken. Litt forskjelli­g informasjo­n vi må sjekke ut før vi kan si noe om hendelsesf­orløpet., sier Gundersen.

Beinbrudd og operasjon

Den pårørende til mopedisten forteller at han har brukket beinet og venter på operasjon i neste uke.

– Han var heldig. Han brakk beinet, men ble ikke livstruend­e skadet. Folk må skjerpe seg i trafikken og ta hensyn til andre trafikante­r. Mopeden hans er ødelagt. Og han blir sykemeldt fra skolen i noen uker nå, sier hun.

 ?? FOTO: MARIE ROSENBORG WADAHL ?? ULYKKE: Mopedisten mener en bilist ikke overholdt vikeplikte­n, og at han måtte bråbremse i rundkjørin­gen.
FOTO: MARIE ROSENBORG WADAHL ULYKKE: Mopedisten mener en bilist ikke overholdt vikeplikte­n, og at han måtte bråbremse i rundkjørin­gen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway