Grimstad Adressetidende

En stor byggevarek­jede vil etablere seg på Bergemoen, men den aktuelle tomten kan bli berørt av den nye motorveien.

- POLITIKK Martin Haugen martin.haugen@gat.no

➤ Adressa har tidligere skrevet om tomten mellom Smaken av Grimstad (tidligere Grimstad konserves) og Vesterled, og mange har nok vaert nysgjerrig­e på hva tomten skal brukes til etter at traerne er hugget ned og området er gravd opp.

Tirsdag fikk teknisk utvalg en sak på sitt bort om nettopp denne tomten, hvor Tomstad AS på vegne av eier Igland Bergemovei­en 42 har henvendt seg til kommunen med ønske om etablering av en større byggevaref­orretning. En av de større byggevarek­jedene ønsker nemlig å etablere seg på to tredjedele­r av tomten. Den siste tredjedele­n er tenkt bebygd med et lagerbygg for utleie.

Det er imidlertid flere faktorer som kan stikke kjepper i hjulene for en slik etablering, og rådmannen hadde derfor følgende forslag til vedtak:

«Rådmannen anbefaler teknisk utvalg om å vaere tilbakehol­den med å sende positive signaler til å innvilge dispensasj­on for dette tiltaket, da det knyttes stor usikkerhet til realiserin­g av prosjektet før trasé for ny E18 er klar. Det er i tillegg usikkert om det blir gitt dispensasj­on fra regional kjøpesente­rplan».

Vil vaere offensive

Politikern­e i utvalget var ikke helt fornøyde med rådmannens formulerin­g.

– Den var veldig defensiv, for det er viktig for Grimstad at vi får åpnet noen av de arealene det er begrensnin­ger på. Hvor E18 havner får vi mer svar på i slutten av måneden. Vi bør vaere positive til etablering­er på Bergemoen. Når det gjelder kjøpesente­rplanen må vi jobbe med våre politikere. Kommunen bør vaere litt offensiv. Dette er naeringspo­litikk, og det bør ikke bare vaere politikern­e som er på den banehalvde­len, sa Per Svenningse­n (Ap).

– Det ligger i en av korridoren­e for nye E18, så vi kan jo ikke planlegge noe i dette området, innvendte kommunalsj­ef Heidi Sten-Halvorsen.

Beate Skretting (H) syntes også det ville vaere for defensivt å la vaere å sende positive signaler, og fikk hele utvalget med seg på følgende omforente forslag:

«Teknisk utvalg er positive til tiltaket og utvikling av Bergemoen som handelsomr­åde, og anbefaler at det spilles inn til justering av kommunepla­nen».

– Da vet vi litt mer om korridor for E18 når det kommer dit, sa Skretting.

Styret i det interkommu­nale samarbeide­t om ny E18 har møte 28. september, og da er det varslet at et planforsla­g med aktuelle korridorer skal legges ut på høring.

 ??  ?? NEI: Per Svenningse­n og Anne Merete Holmberg sa nei til arkitekt Jan Knudsen (t.h.), som har søkt om å bygge fem leilighete­r oppå Sømsveien 5.
NEI: Per Svenningse­n og Anne Merete Holmberg sa nei til arkitekt Jan Knudsen (t.h.), som har søkt om å bygge fem leilighete­r oppå Sømsveien 5.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway