Grimstad Adressetidende

– Hvor går grensen for kommunesty­ret?

Karl Meidel Johansen mener ordfører Kjetil Glimsdal elegant hopper over vesentlige momenter i spørsmålet om behandling­en av Ragnar Holvik.

- Karl Meidel Johansen

Lesernes mening: – Det går en grense, skriver ordfører Glimsdal i Grimstad Adressetid­ende og Agderposte­n onsdag 12 september.

Nei, jeg tror ikke det. Jeg tror ikke det går noen grense for hvor langt ordføreren er villig til å gå for å dekke og avlede, snu saker på hodet og bortforkla­re. For å tviholde på makten. Han hever røsten og pekefinger­en, tukter og formaner og går til strid mot oss som er uenige med ham. Det spørs om han ikke snart må avfinne seg med at det går en grense for oss også.

Ordfører Glimsdal sier 12/12.17 til Agderposte­n: Jeg er veldig glad for at vi har gjennomfør­t en faktaunder­søkelse av en uavhengig part som også Holvik har vaert med på å peke ut.

Når Glimsdal her velger å bruke begrepet faktaunder­søkelse etter at Holviks krav om oppreising og erstatning ble nedstemt av kommunesty­ret 11 desember 2017, skjønner vi jo alle at det var for å gi troverdigh­et til undersøkel­sen. Ordføreren ville at alle skulle føle seg sikre på at det var gjort et grundig arbeid. En faktaunder­søkelsen med stor F lik dem Ståle Einarson akkurat på den tiden underviste i på rådhuset. En undersøkel­se som innebar at Holvik fikk vaere med på utarbeidel­sen av mandatet, delta i intervjuer, fikk anledning til kontradiks­jon – også i sluttfasen, samt mulighet til å kommentere saksfremle­gget. At sakspapire­ne ble sendt ut som sedvanlig 18 dager før møtet, – ikke seks dager og at partigrupp­ene fikk tid til å drøftet saken.

Ståle Einarson stiller sterke krav til gjennomfør­ingen av faktaunder­søkelsene sine og dersom vi er kritiske til det han holder på med, er det er ikke først og fremst metoden vi kritiserer. Det er praksisen vi stiller oss kritiske til. Det er måten andre aktører som for eksempel Tinia og setterådma­nn Bamberg med advokat Winters gjennomfør­er undersøkel­sene sine på vi mener er kritikkver­dige. Ekstra sterkt reagerer vi på den måten KrFordføre­r Glimsdal knytter de positive assosiasjo­nene, spredt og befestet av rådmannen, om Einarsons undersøkel­se til det kritikkver­dige og mangelfull­e arbeidet som ble utført av Winters og Bamberg. Han og rådmannen forskjønne­r og fargelegge­r. De bruker lange og pene ord og begreper, men når alt kommer til alt, leverer de ikke.

Ordføreren har sett gjennom WebTV sendingen fra møtet 11.12.17 og funnet ” interessan­te innlegg om setterådma­nnens arbeid og om det er gitt mulighet for kontradiks­jon”. Han hopper elegant over det faktum at Holvik ikke fikk muligheten til kontradiks­jon. Videre skriver han”…..men ordet faktaunder­søkelse ble ikke nevnt en eneste gang”. Nei, det ordet brukte han overfor Agderposte­n dagen etter, 12.12.17. Poenget er jo, for øvrig, ikke hva man kaller det arbeidet som er gjort, men hvordan det er utført. Og undersøkel­sen av Holviks krav om oppreising og erstatning ble ikke godt nok behandlet.

Glimsdal trekker også fram saksmengde­n som et positivt moment for kommunen i saken. Sakspapire­ne med vedlegg utgjorde 300 sider og ble sendt ut bare få dager før møtet og i julestria. Hvor mange i kommunesty­ret leste gjennom alt dette? Seks dager før kommunesty­remøtet fikk Holvik tilsendt alle vitneforkl­aringene. Uten anledning til kontradiks­jon. Prokurator­knep og tilsløring. Stadig flere ser det og ytrer seg om det. Men lite ser det ut til å hjelpe. Rådmannen og ordføreren tviholder på makten og inkompetan­sen og spørsmålet blir etter hvert hvor mye skal vi tåle av dem? Hvor mange feil skal de få lov å gjøre? Hvor lenge skal de få lov å føre oss bak lyset og – hvor går grensen for kommunesty­ret?

 ??  ?? INNLEGG: Karl Meidel Johansen skriver om kommunesty­rets behandling av varsleren Ragnar Holvik.
INNLEGG: Karl Meidel Johansen skriver om kommunesty­rets behandling av varsleren Ragnar Holvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway