Grimstad Adressetidende

Lokalpolit­iker Erling Haegeland fra Grimstad forteller her om reinsdyrja­kta han var med på i vestheiene i Setesdal.

- JAKT

➤ Vi var heldige i år, når det gjelder å felle dyr. Vind fra øst gjorde at reinen trakk mot terrenget vårt i Bykleheien­e, fra vest i Setesdal.

Noen dager tidligere hadde dyrene stått i Sirdalshei­ene, og som de fleste villreinje­gere i vårt område vet, var heiene tomme for dyr inntil vinden snudde.

Heiterreng

Lørdag den, 25. august var vi på vei opp på heia ved Hoslemo. Hoslemoska­ret, Urdenuten, Hoslemonut­ene, Gråsteinss­karet, Simledalen og Rondmanstj­ennene er et fint heiterreng. De høyeste fjellene ligger på ca. 1400 moh.

Blant et villnis av fjellbjørk og kratt, der sekker og gevaer festet seg i det meste av dette, hadde vi snart forsert bjørkeskog­en med klukkende fjellbekke­r og en utrolig fin fjellflora med blant annet geitrams, søterot, fjellmarik­åpe og rypebaer.

Delte lag

Vi var tre jegere på tur, (Åse, Trond og jeg) samt et par fiskere (Martin og Nicolay). Inne på heia delte vi oss, slik at vi dekket de forskjelli­ge stedene reinen vanligvis hadde sine trekk. Trond gikk opp Simledalen, Åse mot Gråsteinss­karet og jeg opp i Hoslemoska­ret.

Mot skaret så jeg flere ferske reinsdyrsp­or, samt spor etter elg. Plutselig ser jeg flere reinsdyr, som fra intet hadde dukket opp noen hundre meter fra meg. En liten flokk på omtrent åtte dyr. Ett par

 ??  ?? BJØRKESKOG: Bildet viser Dvergbjørk.
BJØRKESKOG: Bildet viser Dvergbjørk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway