Grimstad Adressetidende

Linda Andersen, med god hjelp av faren Hallvard Andersen, gikk helt til topps under NM i honning med årets honningopp­skrift.

- MAT Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

➤ For andre år på rad ble det siste helg arrangert NM i honning på rådhusplas­sen i Oslo. Dette er en konkurrans­e der hvem som helst fra hele landet kan vaere med å konkurrere om heder og aere i en lang rekke konkurrans­er. Felles for dem alle er at de må inneholde honning.

Far til Linda Andersen, Hallvard Andersen, har bikuber både på Gartnerimy­ra i Grimstad og i Mykland. I Grimstad lages det sommerhonn­ing, mens det er lynghonnin­g i Mykland.

Til topps med saus

Ifølge Linda er dette meget god honning, så utgangspun­ktet skulle vaere svaert bra for å kunne delta i norgesmest­erskapet. Hun bestemte seg derfor for å delta i konkurrans­en «Årets honningopp­skrift», og deltok da med sin egen honningkar­amellsaus.

– Det er en saus som jeg lager selv. Først lager jeg karamellsa­us, så tilsetter jeg honning, og da får jeg honningkar­amellsaus. Det smaker først som karamell, men når du har svelget den kommer honningsma­ken tydelig fram. Du kan ha den både til dessert, på frukt og baer og på kaker, men den er saerlig god på is, sier hun til Adressa.

Og honningen hun brukte i denne oppskrifte­n var sommerhonn­ingen fra Gartnerimy­ra.

– Årets oppskrift kåres ut fra hvilken evne oppskrifte­n og retten har til å inspirere til bruk av honning i matlaging. Bruker du mye honning selv?

– Ja, det gjør jeg. Veldig mye. Både i forskjelli­ge middagsret­ter, og i brød og te, sier hun, som deler førstepris­en med faren og honningen hans. ➤

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway