Grimstad Adressetidende

Vil prioritere åpenhet

Marit Grefstad er Aps ordførerka­ndidat ved neste kommuneval­g, og tror selv hun har gode sjanser til å vinne.

- AKTUELT NAVN ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Adressa kunne torsdag fortelle at du blir Aps ordførerka­ndidat ved kommuneval­get neste høst. Har du fått mange reaksjoner etter at dette ble kjent?

– Ja, jeg har fått en del, saerlig i sosiale medier. Gratulasjo­ner og lykkønskni­nger og slikt. Bare hyggelige tilbakemel­dinger, og det er jo koselig.

– Hvor store er sjansene dine for å bli Grimstads neste ordfører, tror du?

– Spør du meg om det? sier hun og ler. Tror du ikke det er gode sjanser for det da? Vi går jo til valg for å vinne. Vi synes vi har den beste politikken, og vi ønsker å satse med en ny giv. Med en ny retning. Vi ønsker å vaere offensive og går til valg fordi vi mener vi har noe å tilby. Jeg mener derfor at sjansene våre er gode, og vi har et veldig godt team. Jeg er veldig stolt av den gruppa jeg har rundt meg.

– Du har jobbet som tillitsval­gt i Utdannings­forbundet i 17 år. Hvorfor ville du inn i politikken?

– Det var egentlig slik at jeg ble spurt om det, og jeg er jo en person som liker utfordring­er. Dermed havnet jeg plutselig her. Jeg synes også at politikk er veldig spennende. Jeg trives også med det relasjonel­le mellom oss politikere, også på tvers av partigrens­ene. Det er mange flotte folk i politikken som det er gøy å vaere sammen med.

– Venstre sa til Adressa på mandag at de gjerne vil samarbeide med Ap og Høyre etter valget neste høst, men ikke KrF. Hvem vil du helst samarbeide med dersom du blir ordfører?

– Det er det altfor tidlig å si noe om. Jeg mener vi har gode samarbeids­evner og muligheter med mange forskjelli­ge partier, men vi får avvente til senere med å slå det fast. Det vil vokse seg fram etter hvert.

– Hva trenger Grimstad mer av?

– De trenger en mer transparen­t kommunestr­uktur. Kanskje mer åpenhet, satt i system på mange ulike nivåer. Noen sektorer må også levere raskere og bedre. Vi trenger å ville endre oss. Kommunen trenger å bygge bedre kompetanse internt slik at vi gjør oss uavhengige av eksterne tilbydere. Og et forbedret omdømme. Det kan man kun skaffe seg på én måte: ved å gjøre seg fortjent til det.

– Og hva trenger Grimstad mindre av?

– Hm. Grimstad kommune trenger mindre fasadetenk­ning, og da snakker jeg helt generelt. Mer raushet og mer …

– Men hva trenger de mindre av?

– Mindre? Vi trenger mindre skott mellom mennesker og større forståelse mellom folk.

– Hva er det beste med Grimstad?

– Det er en fantastisk by. Sørlandets perle. Og en vekstkommu­ne som det leveres veldig mange gode tjenester i. Det er en by i utvikling som det er spennende å vaere en del av.

 ??  ?? KAN VINNE: Marit Grefstad (i midten) ble tirsdag presentert av Brit Eskedal (t.v.) som Aps ordførerka­ndidat ved kommuneval­get neste høst. Håvard Røiseland kom på andre plass. Selv tror Grefstad hun har gode sjanser.
KAN VINNE: Marit Grefstad (i midten) ble tirsdag presentert av Brit Eskedal (t.v.) som Aps ordførerka­ndidat ved kommuneval­get neste høst. Håvard Røiseland kom på andre plass. Selv tror Grefstad hun har gode sjanser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway