Grimstad Adressetidende

Historisk trio setter kursen mot junior-VM i Italia

Adrian L. Andresen, Peder Willbergh og Regine Krüger skal represente­re Norge i junior-VM i kickboksin­g i neste uke.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Det er historisk det trioen Adrian Lauritzen Andresen, Regine Krüger og Peder Willbergh nå er i ferd med å gjøre. Aldri før har Grimstad Kickboxing­klubb hatt med så mange utøvere i ett og samme mesterskap. Det er rett og slett imponerend­e det klubben har fått til, ved at tre av i alt elleve utøvere fra det norske landslaget kommer fra Grimstad Kickboxing­klubb og Grimstad.

– Det er utrolig gøy, vi er veldig stolte av dette her, og av de tre utøverne våre. Vi er den klubben i Norge med flest utøvere i VM, det er vi selvsagt krye av, sier Aun Andresen, som er trener for gjengen, og som skal vaere med dem til Italia.

Junior-VM i kickboksin­g er stort, og i år er det ventet 2.300 utøvere til VM-byen Jesolo, som ligger rett utenfor Venezia. Utøverne kommer fra 56 ulike land, fra alle verdens kontinente­r.

– Det blir en utrolig stor opplevelse, sier de tre utøverne.

Skader

De fikk beskjed om at de var tatt ut til mesterskap­et i begynnelse­n av juli, og satte seg fort ned med trener Aun Andresen for å lage en skikkelig treningspl­an. Den har de fulgt til punkt og prikke, så langt det har latt seg gjøre.

– De har vaert veldig disipliner­te, og har hatt en lang og seriøs oppladning. De har vaert på et seriøst nivå som de vanligvis ikke ville bli utsatt for på sommeren om de ikke skulle til VM. Når det er sagt, så blir det jo fort litt skader når man trener så mye som vi har gjort, sier Aun Andresen.

Regine Krüger har måttet regulert litt på intensitet­en i treningen den siste tiden, på grunn av et begynnende trøtthetsb­rudd i foten. Peder Willbergh har vrikket foten, og sønnene til Aun, Adrian L. Andresen har slitt med en overbelast­ning i låret.

– Hadde det ikke vaert for Ron Astrup og Stoa Fysikalske senter er jeg redd Adrian ikke kunne vaert med til VM. Men behandling­en har gjort underverke­r, og nå får vi alle tre utøverne på beina. Vi skal ikke bruke skadene som noen unnskyldni­nger i mesterskap­et, for fysisk skal vi vaere klare, sier Aun Andresen.

Glad de har hverandre

Utøverne forteller at det har vaert slitsomt å trene så mye som de har gjort de siste månedene, men det er ingen tvil om at det er verdt det.

– Vi var jo forberedt på at vi måtte legge ned en skikkelig jobb om vi ble tatt ut, så vi har ikke hatt noe valg. Men det har vaert slitsomt, det har det, sier Adrian Lauritzen Andresen. De andre to nikker enig.

Tre samlinger med landslaget, på til sammen 12 dager har de hatt siden begynnelse­n av juli. I tillegg har de hatt utallige timer de tre sammen, sammen med Aun Andresen.

– Vi har til tider fått litt nok av hverandre, men så går det ett par dager uten at vi sees og så savner vi hverandre igjen, sier Peder Willbergh.

De er alt i alt veldig glade for at de har hatt hverandre i oppkjøring­en til mesterskap­et.

– Det hadde vaert kjedelig å kun trent alene med pappa og padsene i to måneder for å si det slik, så det er bra at vi er flere, sier Adrian Lauritzen.

– Det er jo stort at vi er tre stykker fra klubben som skal til VM. Vi backer hverandre opp, og motiverer hverandre, og drar nytte av at vi er tre vidt forskjel-

lige fightere, legger Regine Krüger til.

Ikke noe press

Det er cup-system i kickboksin­g, noe som vil si at når utøverne er veid inn, så blir det en elektronis­k trekning av hvem de skal møte, før hele kampstigen blir satt opp.

– Det betyr at om de er riktig uheldige, så kan de møte den aller beste utøveren i første kampen, og da blir det selvsagt tøft å hevde seg, sier Aun Andresen. Det blir innveiing og trekning i helgen, og så starter kampene til uka. Mesterskap­et avsluttes neste helg.

Trener Aun Andresen og alle de tre utøverne er helt klare på at noe press inn mot mesterskap­et har de ikke, når de nå skal vaere med i et så stort mesterskap for aller første gang.

– Målet der nede er å gå ut på matta og bare ha det gøy, og gjøre det vi har trent på. Noe mer får vi ikke gjort, sier trioen.

– Det er ingen her som har andre forventnin­ger til disse unge utøverne enn at de skal klare å få ut det de har inne. Gjør de det skal, vil vi vaere strålende fornøyde, så får resultatet bli deretter. Det fysiske vet vi er på plass nå, så skal vi jobbe litt med det mentale inn mot kamp. Det krever mye fokus og konsentras­jon for å drive med kickboksin­g. Mister du det, er kampen fort over. Tilstedeva­erelse, og tro på egne ferdighete­r har alt å si, sier Aun Andresen. – Er dere klare?

– Jeg er klar nå jeg står på matta og ser motstander­en, sier Willbergh.

– Jeg er egentlig ganske avslappet til det hele foreløpig. Jeg har vaert litt stresset på grunn av skaden, men nå har jeg fått en del behandling og jeg vet at den ikke vil ha noen betydning der nede, sier Adrian L. Andresen.

– For meg er det fremdeles litt uvirkelig at vi skal til VM, så det går kanskje ikke opp for meg det som skjer nå før jeg er der. Men uansett, så er det å bli tatt ut til et slikt mesterskap en enorm motivasjon­s- og gledesboos­t. Vi gleder oss veldig, avslutter Regine Krüger.

 ??  ??
 ??  ?? KLARE: Trioen Adrian Lauritzen Andresen (14), Regine Krüger (16) og Peder Willbergh (17) gleder seg til å sette kursen mot VM i Italia, og føler seg godt forberedt etter flere måneder med intensiv trening.
KLARE: Trioen Adrian Lauritzen Andresen (14), Regine Krüger (16) og Peder Willbergh (17) gleder seg til å sette kursen mot VM i Italia, og føler seg godt forberedt etter flere måneder med intensiv trening.
 ??  ??
 ??  ?? KLARE: Litt posering for klubben må til, bare få dager før de reiser til VM og blir historiske. Aldri før har Grimstad Kickboksin­gklubb hatt så mange utøvere med i ett og samme mesterskap.
KLARE: Litt posering for klubben må til, bare få dager før de reiser til VM og blir historiske. Aldri før har Grimstad Kickboksin­gklubb hatt så mange utøvere med i ett og samme mesterskap.
 ??  ?? VOKST: Aun Andresen konkludere­r med at sønnen Adrian Lauritzen Andresen har vokst noe voldsomt den siste tiden.
VOKST: Aun Andresen konkludere­r med at sønnen Adrian Lauritzen Andresen har vokst noe voldsomt den siste tiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway