Grimstad Adressetidende

Økonomiske konsekvens­er

-

➤ Krafttrade­ren Einar Aas har hatt ekstreme inntekter på sine handler gjennom en del år. Det har vaert vanskelig å forstå for folk som står utenfor finansmilj­øet å skjønne hvordan det er mulig, men det har det altså vaert. Kraft er en vare som svinger i pris, og dette har Aas åpenbart vaert eksepsjone­lt flink til å dra fordel av gjennom sine transaksjo­ner.

➤ Denne uka gikk det dessverre galt. Aas fortalte selv om dette i en pressemeld­ing, som har skapt rystelser i lokalsamfu­nnet. Mandag var det ekstraordi­naere prisendrin­ger i det nordiske og tyske kraftmarke­det, noe som rammet traderen hardt på grunn av posisjoner han hadde tatt. Følgen er akkord eller personlig konkurs, ifølge Aas.

➤ Dette er først og fremst er en veldig vanskelig situasjon for Einar Aas selv og hans familie, som rådmann Tone Marie Nybø Solheim uttrykte det under en orienterin­g i formannska­pet fredag. Politikern­e drøftet eventuelle økonomiske konsekvens­er for kommunen. Stat og kommune har nemlig fått flere hundre millioner skattekron­er de senere årene som følge av suksessen til Aas. En del av disse millionene har vaert kjaerkomne bidrag når politikern­e har prioritert investerin­ger og tjenester til innbyggern­e. Det er lokalsamfu­nnet takknemlig for.

➤ Samtidig ble det understrek­et at kommunen ikke har basert budsjetten­e sine på enkelte skattytere. – Alle skattytere er viktige for Grimstad kommune, enten de betaler mye eller lite, sa rådmannen. Alle bidrar til fellesskap­et - etter evne.

 ??  ?? KONSEKVENS­ER: Formannska­pet drøftet de økonomiske konsekvens­ene etter tapene til Einar Aas.
KONSEKVENS­ER: Formannska­pet drøftet de økonomiske konsekvens­ene etter tapene til Einar Aas.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway