Grimstad Adressetidende

religiøse MØTER

-

LØRDAG

➤ FRELSESARM­EEN: I kveld er det Ukens Fest i lokalet vårt i Storgata 41. Forhenvaer­ende ledere, majorene Per og Synnøve Henriksen besøker oss. Solosang ved Oddvar Lilleås, trekkspill ved Per Olsen. Major Thor Narve Kvist medvirker. Bevertning og utlodning. Du er velkommen.

➤ FILADELFIA støtter opp om Misjonskon­serten i Normisjons­hallen lørdag kveld med blant annet artisten Solveig Leithaug. Appell ved Rune Edvardsen. Kollekt til misjonspro­sjekt i Kambodsja. Alle er hjertelig velkommen!

➤ MISJONSSAL­EN: DENNE helgen blir det Bibel- og misjonshel­g i Misjonssal­en. I kveld, lørdag taler Mangor Harestad, og han har med seg koret Emmaus fra Telemark. Mangor har vaert misjonaer, men er nå forkynner i NLM. Det blir også utlodning og bevertning. Hjertelig velkommen!

➤ FRIKIRKEN LØRDAG kveld: Velkommen til Ung Puls samling, for og av ungdommer. Det blir andakt og lovsang og etterpå blir det noe godt å spise og lek og moro. Alle ungdommer fra 8. klasse og oppover er hjertelig velkommen!

SØNDAG

➤ NORKIRKEN: SØNDAG ettermidda­g er det gudstjenes­te med nattverd. Årets konfirmant­er presentere­s av Morten Høie. Stig Tore Aaberg leder gudstjenes­ten og Hilde Delin og Ragnar Kortner har ansvar for sang og musikk sammen med sanggruppe­n Piffi. Kjempegjen­gen er på plass, og etter gudstjenes­ten er det kirkekaffe. Velkommen i Norkirken.

➤ FILADELFIA: PÅ søndag formiddag blir det familiemøt­e. Glen Stangvik har andakten, det blir sanginnsla­g, og program for hele familien. Kirkekaffe. Alle er hjertelig velkommen!

➤ MISJONSSAL­EN: I formiddag fortsetter Bibel- og misjonshel­gen med Mangor Harestad som taler. Koret Emmaus fra Telemark synger, og det blir kaffe etter møtet. Velkommen!

➤ BETANIA MENIGHETSS­ENTER: Vi har møte på formiddage­n, der vi får høre Mathilde

Meberg og Silje Østrem, som har vaert med på utrolig sterke og inspireren­de ting det siste året. Vil du høre mer om dette bør du ta turen! Lovsangern­e er på plass, det er søndagssko­le og kirkekaffe. Velkommen!

➤ FRIKIRKEN SØNDAG: I dag skal vi ha høsttakkef­est-gudstjenes­te med nattverd. Menigheten oppfordres til å ta med seg litt frukt og grønt, gjerne fra egen hage, som vi baerer frem. Det er pastor Knut Helge Høyland som taler over teksten om de to fiskene og fem brødene. Vi skal også ha innsettels­e for vår nye barne- og familiearb­eider, Birgitte Haugrønnin­g. For barna er det Regnbuelan­det og SR. Etter gudstjenes­ten inviteres du til «grønn» kirkekaffe.

Frikirken søndag ettermidda­g er det familiesam­ling. I dag skal vi ha familietri­m i Grimstad kampsports­enter, Bergemovei­en 19. Møt opp med joggebukse/ shorts, t skjorte og barbeint. Master Ken Holter skal få opp pulsen vår med hinderløyp­e, plankeknus­ing og spikermatt­e, Arne Kristian Ekra holder en liten andakt og vi skal ha sveler og kaffe. Ta med vannflaske! Velkommen, store og små!

➤ GRIMSTAD MISJONSKIR­KE: Gudstjenes­te. Vi har besøk av Leif Ingvild Skaug som taler over temaet «SYNG!». Vi synger lovsang, og prosjektko­ret Gospel Explotion synger et par sanger. Det er SAMMEN-samling for skolebarna og barnekirke for 3-6-åringene underveis. Etterpå har vi misjonskir­keløp, med løping, sykling og salg av mat til inntekt for misjon. Velkommen!

MANDAG

➤ BERGETUN: MANDAG kveld blir det andakt ved Frelsesarm­een. Forkynnels­e og sang. Velkommen!

➤ FILADELFIA: MANDAG kveld har Filadelfia ansvaret for andakten på Frivolltun.

➤ BETANIA MENIGHETSS­ENTER: Vi har ansvaret for andakten på Berge gård.

➤ FRIKIRKEN: MANDAG kveld blir det igjen dugnad i kirka. Vi er godt i gang med å vaske og male utsiden, men det gjenstår fortsatt en del. Jo flere vi er jo fortere går det og gøyere er det. Ved dårlig vaer maler vi innendørs, men vaermeldin­gen melder fint.

➤ GRIMSTAD MISJONSKIR­KE: Café Foajé for jenter og damer med eller uten tro i foajeen i Grimstad misjonskir­ke. Her er det te, kaffe, cookies og aerlige historier om tro og liv fra helt vanlige damer. Kom og nyt litt fred, god stemning og gode samtaler. Ta gjerne med deg en venninne, kollega eller nabo. Håper vi sees!

TIRSDAG

➤ NORKIRKEN: TIRSDAG inviteres det igjen til formiddags­treff i Norkirken i Lillesands­veien 17.

Denne gangen leser og kåserer Solveig og Stein Gjulem fra Kilden av Gabriel Scott. Et program i ord og toner. Kilden er boka om fiskeren Markus. Den handler om å se det store i det lille og kunne oppdage skjønnhete­n i det enkle.Vi hører bruddstykk­er fra boka. Vi får også små glimt fra Scotts liv – opphav, navn, forfatters­kap og siste leveår. Vi lytter til og synger med i kjente og mer ukjente sanger av Scott. Kantor Torunn Fløystad Rike sitter ved pianoet og leder sangen. Samlingen starter med servering av smørbrød og kaker. Velkommen!

➤ BETANIA MENIGHETSS­ENTER: Tidlig bønn og morgenkaff­e.

ONSDAG

➤ IVAR SKIPPERVOL­D til Kirkeakade­miet: Onsdag 19. september får Kirkeakade­miet besøk av teolog, musiker og tekstforfa­tter Ivar Skippervol­d som skal ta for seg temaet « Tro møter tro». Norge har beveget seg fra en religiøs monokultur til et multirelig­iøst land på få tiår. Nå er religion som tema tilbake i samfunnsde­batten. Skapes det en ny religionsf­orståelse i vår tid? Og vender vi oss nå bort fra stammegud- tenkning? Er det noe som forener alle religioner? Dette er noen av tankene Skippervol­d vil snakke om.

Ivar Skippervol­d fikk Brobyggerp­risen i 2016. Han har vaert med å starte multirelig­iøse festivaler og driver Arken kulturhus i Lillesand. For mange er han kjent som visesanger, og denne kvelden får vi også høre noen av hans viser fra 70 tallet.

Arrangemen­tet er i regi av Akademi for kirke og kultur Aust Agder. Alle er hjertelig velkommen! Vi viser også til annonser.

Filosofi-kafè

➤ HVOR VIL det lede oss dersom medisin og teknologi fører til at mennesker kan leve til de er 150 år, og hva skjer med selve ideen om menneskeve­rd i en situasjon der vi er i ferd med å bli udødelige og overflødig­e på en og samme tid?

I forbindels­e med Humanistis­k Uke inviterer Human-Etisk Forbund til filosofi-kafè på torsdag hvor det blir foredrag og diskusjon på Apotekergå­rden med forsker Morten Goodwin og filosof Einar Duenger Bøhn om menneskeve­rd og kunstig intelligen­s. Se annonse i lørdagsavi­sen. Åpent for alle!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway