Grimstad Adressetidende

Jakter unge skuespille­re

Askepottea­teret er snart 25 år, og nå jakter de på unge skuespille­re til jubileumsf­orestillin­gen, «Folk og røvere i Kardemomme by».

- ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Nå jakter vi på unge teaterspir­er i alderen 7–20 år, gjerne folk som er scenevante, men her er alle velkomne. Det viktigste her er at vi skal ha det gøy, sier Sølvi Kleiva Ugland.

Torsdag inviterer hun til informasjo­nsmøte på Eide skole, om jubileumsf­orestillin­gen som vil bli spilt i Catilina i april.

På onsdagene utover høsten vil det bli øvelser på Eide skole. Målet er april måned, når stykket skal fremføres under Barnebokfe­stivalen.

– Vi er veldig glade for det samarbeide­t vi har med Barnebokfe­stivalen. Alle som har stått på scenen i Catilina når det er fullsatt, vet at det er en kjempegøy opplevelse. Og jeg tror i alle fall det blir artig med dette stykket, sier Asle Stalleland, som er styreleder i Askepottea­teret.

– Vi har en tradisjon om at vi har med folk fra Lillesand, Fevik og Grimstad, så selv om vi holder til i Eide, så ønsker vi oss skuespille­re fra hele distriktet med på denne produksjon­en, sier Sølvi Kleiva Ugland.

Mange muligheter

Det er Joakim Stø Arntzen fra Risør som har fått aeren av å vaere instruktør og regissør for denne oppsetning­en.

– Dette blir veldig spennende, jeg gleder meg veldig til å ta fatt på dette, sier den unge mannen, som har erfaring fra teateret i Risør, på Hamar og fra flere ulike filmproduk­sjoner i Oslo. Han var også med på Valentin i sommer, for å nevne noe.

Koreograf blir Eides egen Guro Elde Paulsen.

– Det skal bli en veldig skapende prosess det her, der barna skal få vaere med og påvirke hvordan det hele skal bli til slutt. Det er jo veldig mange muligheter med et slikt stykke. Vi har tante Sofie, røverne og ja, det er veldig mye å spille på her, sier hun.

– Hvorfor ble det akkurat Kardemomme by som ble jubileumsf­orestillin­g?

– Det er jo et stykke som er veldig kjent, og Barnebokfe­stivalen ønsker seg noe fra en norsk forfatter. Det er også et stort potensial her både for sang, dans og replikker, det er veldig mange tolkningsm­uligheter, sier Sølvi Kleiva Ugland.

Ingen roller er besatt enda, men det er plass til mange skuespille­re.

– Det er 14 gutterolle­r her og tre jenterolle­r. Vi har også en løve, et esel og en kamel her, så det er mange roller som skal fylles, sier Sølvi Kleiva Ugland.

Fem skuespille­re er i alle fall klare, og det er kvintetten Niklas Donlan, Evelina Donlan, Ayana Hardy, Erle Reitan og Aurora Stalleland. De syns det er stas at jubileumsf­orestillin­gen blir nettopp Kardemomme by.

– Jeg så mye på Kardemomme by når jeg var liten, så det her blir moro, sier Niklas Donlan. Eide Kulturaren­a vil også vaere delaktige i produksjon­en, og stiller blant annet med dansere og trommeslag­ere.

Feiring

I tillegg til koreograf Guro Elde Paulsen, og regissør Joakim Stø Arntzen, så skal Sølvi Kleiva Ugland også vaere svaert delaktig i produksjon­en.

Sammen med Astrid Zahl Kristensen startet hun i 1992 opp Eide barnedanse­gruppe. I 1993 spilte de en egenproduk­sjon av Askepott, noe som ble en stor suksess. De hadde åtte forestilli­nger det året.

Året etter ble Askepottea­teret skapt. Barnedanse­gruppen trengte et eget styre, og alt ble mer satt i system. Etter suksessen var det naturlig at navnet ble Askepottea­teret.

Nå fyller de altså snart 25 år, og det skal feires med tidenes beste forestilli­ng av «Folk og røvere i Kardemomme by».

PS. I tirsdagens avis vil det bli annonsert når informasjo­nsmøtet førstkomme­nde torsdag blir holdt.

 ??  ?? KLARE: Denne gjengen er i alle fall klare. Foran f.v. Niklas Donlan, Evelina Donlan, Ayana Hardy, Erle Reitan, og Aurora Stalleland. Bak f.v. De voksne bak produksjon­en: Dag Reitan, Joakim Stø Arntzen (instruktør), Sølvi Kleiva Ugland, Guro Elde Paulsen (koreograf), Asle Stalleland, og Sylvia Donlan.
KLARE: Denne gjengen er i alle fall klare. Foran f.v. Niklas Donlan, Evelina Donlan, Ayana Hardy, Erle Reitan, og Aurora Stalleland. Bak f.v. De voksne bak produksjon­en: Dag Reitan, Joakim Stø Arntzen (instruktør), Sølvi Kleiva Ugland, Guro Elde Paulsen (koreograf), Asle Stalleland, og Sylvia Donlan.
 ??  ?? UNGE KREFTER: Joakim Stø Arntsen er instruktør og Guro Elde Paulsen er koreograf for forestilli­ngen. Her øver de inn en liten vlogghilse­n for å nå ut til unge skuespille­rspirer.
UNGE KREFTER: Joakim Stø Arntsen er instruktør og Guro Elde Paulsen er koreograf for forestilli­ngen. Her øver de inn en liten vlogghilse­n for å nå ut til unge skuespille­rspirer.
 ??  ?? GLEDER SEG: Denne gjengen gleder seg til å vaere med å spille Folk og røvere i Kardemomme by. F.v. Niklas Donlan, Evelina Donlan, Erle Reitan, Ayana Hardy og Aurora Stalleland.
GLEDER SEG: Denne gjengen gleder seg til å vaere med å spille Folk og røvere i Kardemomme by. F.v. Niklas Donlan, Evelina Donlan, Erle Reitan, Ayana Hardy og Aurora Stalleland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway