Grimstad Adressetidende

Leketøysko­ngen nedrent av søkere

➤ Da Torbjørn Skalleberg og lekekassen.no ba NAV om hjelp til å finne 50 nye medarbeide­re, ble han nedrent av søkere. 350 personer vil jobbe hos leketøysko­ngen før jul.

- ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Nå har jeg det helt fantastisk. Dette har vaert en veldig bra dag, og NAV har gjort en kjempejobb her og fått inn mange gode kandidater. Her er det derfor veldig mange kandidater som kan brukes, så dette er vi veldig optimistis­ke på å lykkes med.

– Så du er positiv til at du kan få disse 50 nye medarbeide­rne dine på plass?

– Ja, absolutt. Det tror jeg kommer til å gå veldig fint. Dette er det beste vi har vaert med på noen gang, og det har spart oss for masse arbeid. I tillegg til de som var her i dag (rundt 150, red.anm.) har vi også hatt veldig mange henvendels­er ute på kontoret vårt. Der har vi hatt rundt 200 som har tatt kontakt, så dette ser veldig bra ut.

Speedinter­vjuet i to timer

Det er leketøysko­nge og styreleder i lekekassen.no, Torbjørn Skalleberg, som forteller dette til Adressa. Vi treffer ham på ett av møterommen­e i biblioteke­t der han tirsdag satt i to timer og speedinter­vjuet flere titalls jobbsøkere.

I samarbeid med NAV arrangerte de nemlig en lokal jobbmesse der poenget var å finne 50 nye medarbeide­re til Skalleberg­s enorme leketøysla­ger ute i Østerhus. Tiden før jul er bedriftens desidert største, beste og travleste tid, og de har derfor behov for 50 nye sesongarbe­idere. Noen av disse kan også få tilbud om fast jobb neste år.

Etter å ha gått ut med dette i aviser, sosiale medier og i NAVs system, var det altså rundt 150 personer som stilte opp på intervju. Der fikk de bare noen få minutter på seg, akkurat som på en speeddate, for å selge seg inn og overbevise leketøysko­ngen om at de var hans neste medarbeide­r.

Fra gård til leketøysla­ger

En av dem som stilte opp tirsdag for å friste lykken, var Andrine Løken Langemyr fra Kolbjørnsv­ik i Arendal. 31-åringen har i dag en jobb gjennom NAV der hun jobber på en gård. Der gjør hun alt fra dyrestell til å sette opp gjerder og male, men nå vil hun gjerne prøve noe nytt. Da syntes hun denne jobben hos Skalleberg virket interessan­t.

– Jeg synes den virker interessan­t og variert, og passer bra for meg som liker å vaere i aktivitet og få brukt kroppen min, sier hun til Adressa.

Dette til tross for at hun ikke har jobbet med noe lignende tidligere.

– Hvordan synes du dette opplegget her i dag har vaert? – Veldig bra, sier hun.

– Var du nervøs?

– Ja litt, men det går alltid bedre enn man forventer. Jeg følte også det gikk veldig bra, sier hun.

Og nå er det bare å vente på dommen fra Torbjørn Skalleberg. Om hun gjorde så godt inntrykk at han ser at hun passer inn i staben ute i Østerhus.

En annen som også fristet lykken, var Susanne Neset fra Froland.

– Jeg håper også å få jobb her, og da aller helst en fast jobb. Jeg synes uansett at det var et greit opplegg her i dag, sier hun.

– Vil gjøre mye mer av dette

Fungerende leder ved NAV Grimstad, Liv Flaten, og markedskoo­rdinator Erik Aas Melhus er også veldig godt fornøyd med dagen.

– Det var rundt 150 jobbsøkere her i dag, og det er vi veldig godt fornøyd med. Det var omtrent som forventet, og det var helt fullt i lokalet vårt her i biblioteke­t. Vi hadde ikke hatt plass til flere enn dem som kom. Det var første gang vi hadde en slik messe som dette for bare en arbeidsgiv­er, og det var så gøy og spennende, og kjempevell­ykket. Vi har vaert veldig fornøyd med kandidaten­e, arbeidsgiv­er har vaert fornøyd, så dette gjør vi gjerne igjen, sier Aas Melhus.

Han sier også at før selve denne dagen hadde arrangemen­tet vaert markedsfør­t over hele Agder, både i Aust- og Vest-Agder, i aviser, på internett, Facebook og internt i NAVs systemer. Alt for å få tak i så mange og riktige kandidater som mulig. Jobbsøkern­e kom da også fra både Grimstad, Arendal og Froland, men også fra Risør, Lillesand, Birkenes og Kristiansa­nd.

Liv Flaten sier også at det var NAVs idé å arrangere dette som speedinter­vjuer, eller speeddate.

– Da vi fikk oppdraget fra Torbjørn Skalleberg og lekekassen.no, tenkte vi at vi måtte gjøre noe ekstraordi­naert. Vi har jo arrangert jobbmesser før, men da som regel for flere arbeidsgiv­ere, ikke bare for én. Dette er derfor første gangen vi gjør det slik som her i dag, men dette frister absolutt til gjentakels­e og er noe vi vil gjøre mye mer av, sier Flaten.

 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ??
FOTO: KJETIL KARLSEN
 ??  ?? HÅPER PÅ JOBB: Andrine Løken Langemyr var bare én av 150 jobbsøkere som stilte opp på speedinter­vju med Torbjørn Skalleberg tirsdag og som håper å vaere én av de 50 som får jobb før jul.
HÅPER PÅ JOBB: Andrine Løken Langemyr var bare én av 150 jobbsøkere som stilte opp på speedinter­vju med Torbjørn Skalleberg tirsdag og som håper å vaere én av de 50 som får jobb før jul.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway