Grimstad Adressetidende

Her trengs det klokskap

-

➤ Bygging av E18 kommer til å bli en av de store sakene i Grimstad de neste årene. Men spesielt viktig er det å vaere aktiv med innspill nå før Nye Veier bestemmer seg hvor den nye motorveien skal gå. Valget kan bli avgjørende på så mange måter.

➤ Ordfører Kjetil Glimsdal sitter i det interkommu­nale plansamarb­eidet sammen med andre ordførere som blir berørt av utbygginge­n mellom Grimstad og Bamble. Det bygges intenst allerede i Telemark, og mellom Arendal og Tvedestran­d. Glimsdal tror på byggestart mellom Grimstad og Arendal allerede i 2020.

➤ Vi ønsker ny vei velkommen. Den vil bedre trafikksik­kerheten og binde regionen tettere sammen, med alle de fordelene det har for et større arbeids- og boligmarke­d.

➤ Men man må ha to tanker i hodet på en gang – minst. Grimstad er i en spesiell situasjon. Dagens E18 ligger tett på by- og boligbebyg­gelsen. Samtidig vil en ny E18 lenger inne i landet raskt komme i konflikt med kulturminn­er og naturområd­er. For kommunen, og ordføreren som sitter sentralt i arbeidet, er utfordring­en å sørge for at veiutbyggi­ngen blir mest mulig skånsom. Det må vaere mulig å bruke noen millioner kroner ekstra for å spare unike natur- og turområder.

➤Til det trengs det gode manøvrerin­gsevner og politisk klokskap.

 ??  ?? E18: Snart kommer det planforsla­g på bordet for ny firefelts motorvei.
E18: Snart kommer det planforsla­g på bordet for ny firefelts motorvei.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway