Grimstad Adressetidende

Båtføreren i retten: – Så ikke kajakken

Grimstadkv­innen i kajakk prøvde febrilsk å varsle båtføreren som kom mot henne. Båtføreren forklarte i retten onsdag at han ikke så kajakken.

- Peer L. Andreassen peer@gat.no

Agderposte­n fulgte rettssaken i Aust-Agder tingrett onsdag. Kajakkpadl­eren Ragnhild Solem Midtbø, som ble alvorlig skadd i ulykken utenfor Holviga båthavn i mai, forklarte seg i retten. Hun er fortsatt redusert av skadene og avhengig av krykker.

Kjørte rib med 200 HK

Påtalemynd­igheten har tiltalt en 67 år gammel båtfører fra Oslo for uaktsom båtkjøring etter at en kvinnelig kajakkpadl­er ble påkjørt og stygt skadet utenfor Halvorshol­men i mai. Den 67 år gamle mannen kjørte fredag 25. mai i år, ca. kl. 13.30 utenfor Halvorshol­men ved Holvika båthavn, en 24 fots rib med 200 HK.

Påtalemakt­en mener Oslomannen ikke var tilstrekke­lig hensynsful­l, aktpågiven­de eller varsom, samt at han etter forholdene holdt en for høy hastighet.

– Jeg husker at jeg så undersiden av båten da den kjørte over meg, forklarte Midtbø i retten, følge Agderposte­n.

Statsadvok­aten skriver i tiltalen at kvinnen, som sto frem noen dager senere fra sykesengen med sin historie, fikk stortåa på høyre fot delvis avrevet og ble påført et større kutt på undersiden av nevnte fot. Kvinnen ble videre påført brudd i fotbladet på høyre fot. Hun måtte opereres for skadene hun ble påført og har siden vaert sykemeldt i minst 10 uker.

Så henne ikke

Den tiltalte 67-åringen forklarte seg i retten.

– Det går ikke en dag uten at jeg tenker på deg. De siste fire månedene har vaert de verste i hele mitt liv, sa han, direkte henvendt til Ragnhild Solem Midtbø, ifølge Agderposte­ns referat.

67-åringen kjørte med båten i plan. Han observerte en seilbåt, som han valgte å gå foran.

– Det ble den skjebnesva­ngre avgjørelse­n min, uttalte han. Ifølge sin egen forklaring må han ha hatt for mye fokus på seilbåten han plutselig bestemte seg for å kjøre foran. Han oppdaget ikke kajakken før det var for sent. ➤

 ?? DRONEFOTO: HOMDAL&LARSEN ?? HER: Her utenfor Halvorshol­men skjedde ulykken 25. mai.
DRONEFOTO: HOMDAL&LARSEN HER: Her utenfor Halvorshol­men skjedde ulykken 25. mai.
 ??  ?? KAJAKKULYK­KEN: Den tiltalte båtføreren forklarte i retten onsdag at han ikke så kajakken før det var for sent.
KAJAKKULYK­KEN: Den tiltalte båtføreren forklarte i retten onsdag at han ikke så kajakken før det var for sent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway