Grimstad Adressetidende

Stakk fra politikont­roll ved skole

Elever og foreldre ble vitne til en vill kjøretur ved Frivoll skole da en bilfører uten førerkort prøvde å komme unna politiets kontroll langs Opplandsve­ien.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa har fått tips om at en bilfører kjørte forbi en kontroll langs Opplandsve­ien torsdag morgen for en uke siden og så kjørte inn i området ved skolen for å unngå å bli stoppet.

Etter blant annet å ha kjørt ned i en grøft mellom parkerings­plassen og Klingremov­eien endte kjøreturen like ved skolen. Det hele skjedde mens det var mange skolebarn i området.

Politistas­jonssjef Terje Gundersen bekrefter historien.

Kjørte i stor fart

– Jeg kan bekrefte at det, i forbindels­e med en skolekontr­oll torsdag morgen, var en fører av en bil som unndro seg kontroll like ved Frivoll skole. Det skjedde ved at fører stanset bilen før kontrollst­edet, rygget, snudde bilen og kjørte i stor fart fra stedet, forteller Gundersen.

Bil og fører passerte Frivoll skole i Klingremov­eien, kjørte inn i Opplandsve­ien, og parkerte i et boligområd­e hvor føreren stakk fra bilen.

– Politiet fant like etterpå bilen og kom i kontakt med vitner på stedet, forteller Gundersen.

Hadde ikke førerkort for bil

Bilen viste seg å ha skader på den ene støtfanger­en og bar preg av å ha blitt kjørt i terrenget ettersom den hadde både gress og jord på.

– Formentlig i forbindels­e med at føreren kjørte denne i stor fart fra stedet og kom delvis utfor veien over en viss strekning. Etter hvert fant politiet frem til den som formentlig hadde vaert fører av bilen. Vedkommend­e erkjente forholdet. Det viste seg at vedkommend­e ikke hadde gyldig førerkort for personbil. Det var ikke mistanke om rus- eller promillekj­øring, sier Gundersen.

Bilføreren hadde førerkort for moped, og dette ble beslaglagt og mistenkte ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, for å ha unndratt seg politikont­roll, samt uaktsom og farefull kjøring. ➤

 ??  ?? STOR FART: Hjulsporen­e i gresset ved Frivoll skole viser hvor bilføreren tok en snarvei. Ifølge politiet i stor fart. Kort tid etter endte ferden i et boligområd­e i naerheten.
STOR FART: Hjulsporen­e i gresset ved Frivoll skole viser hvor bilføreren tok en snarvei. Ifølge politiet i stor fart. Kort tid etter endte ferden i et boligområd­e i naerheten.
 ??  ?? ANMELDT: Politistas­jonssjef Terje Gundersen bekrefter at en person er anmeldt for flere forhold etter kjøreturen ved skolen.
ANMELDT: Politistas­jonssjef Terje Gundersen bekrefter at en person er anmeldt for flere forhold etter kjøreturen ved skolen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway