Grimstad Adressetidende

Rådmannen mener krysset ved Drottningb­org bør gjøres tryggere når skolen bygger ut, men flertallet i teknisk utvalg vil det annerledes.

- POLITIKK Martin Haugen martin.haugen@gat.no

➤ Den videregåen­de skolen på Hesnes legger i en ny regulering­splan opp til en utvidelse av internatka­pasiteten på det kristne gymnaset, bygging av en helt ny idrettshal­l og seks boliger. Planen legger dessuten opp til en oppgraderi­ng av infrastruk­turen i området, altså adkomst, veier og vann- og avløpsanle­gg.

Nylig fikk teknisk utvalg planen til andregangs­behandling, og her ble det klart at rådmannen og forslagsst­illeren ikke hadde klart å bli enige om en løsning for krysset hvor man tar av fra Hesnesveie­n til skolen.

Rådmannen mener på sin side at det er rimelig å kreve en utbedring av dette krysset for å gjøre det tryggere, mens forslagsst­iller på sin side har sett bort fra dette. Rådmannen hadde derfor følgende anbefaling til utvalget: at planen må endres til slik den så ut i oktober 2017. Den gang lå altså det utbedrede krysset inne, mens det til andregangs­behandling­en var tatt ut.

Ifølge sakspapire­ne har forslagsst­iller tatt ut løsningen for krysset ettersom det ikke følger Statens vegvesens retningsli­njer fullt ut.

– Kryssutfor­mingen og vurderinge­ne om krysset skal utbedres eller ikke har Statens vegvesen konkludert med at de ikke vil stille krav til ombygging av krysset/veien, men at endelig avgjørelse­n må gjøres etter at man har vurdert kapasitete­n på dagens kryss og fremtidig bruk av området, står det.

Rådmannen argumenter­er for at spesielt byggingen av en ny idrettshal­l på skolens område vil øke trafikken, noe som taler for et tryggere kryss.

4-3-vedtak

Da teknisk utvalg behandlet saken, foreslo Helge Godtfredse­n (KrF) å vedta planforsla­get slik det foreligger, altså med dagens kryss uten noen utbedring. Dette fikk han flertallet med seg på, mens Siri Asdal (V), Beate Skretting (H) og Øystein Møretrø (Frp) stemte imot.

Saken skal også behandles i kommunesty­ret mandag.

 ?? FOTO: ERLING HAEGELAND ?? RIMELIG: Rådmannen mener det er rimelig å kreve at dette krysset gjøres tryggere når det skal bygges ut i området.
FOTO: ERLING HAEGELAND RIMELIG: Rådmannen mener det er rimelig å kreve at dette krysset gjøres tryggere når det skal bygges ut i området.
 ??  ?? UTBEDRING: Til venstre vises et utbedret og tryggere kryss, slik rådmannen ønsker. Til høyre er krysset slik det er i dag.
UTBEDRING: Til venstre vises et utbedret og tryggere kryss, slik rådmannen ønsker. Til høyre er krysset slik det er i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway