Grimstad Adressetidende

Einar Aas fryser verdiene i egne eiendommer

Wikborg Rein Advokatfir­ma er engasjert av krafttrade­r Einar Aas. Tirsdag tinglyste de såkalte urådighets­erklaering­er over alle eiendommen­e Aas eier, ifølge DN.

- Peer@gat.no

Klokken 21 tirsdag kveld ble det registrert nye heftelser i eiendomsre­gisteret knyttet til alle eiendommen­e som eies av den fallerte krafttrade­ren Einar Aas (47) i Grimstad, skriver avisen Dagens Naeringsli­v onsdag.

Wikborg Rein Advokatfir­ma as er engasjert av Einar Aas til å bistå ham i forbindels­e med den situasjon som har oppstått i forlengels­en av hans handel i kraftderiv­ater.

I en pressemeld­ing bekrefter Wikborg Rein at de er engasjert av Einar Aas til å bistå ham i forbindels­e med «den situasjone­n som har oppstått i forlengels­en av hans handel i kraftderiv­ater», ifølge nettstedet E24.

– Vi gjennomfør­er for øyeblikket – etter samråd med Nasdaq – en prosess hvor alle verdier av betydning eiet av vår klient «fryses» under vår kontroll, heter det videre i meldingen.

Wikborg Rein skriver at hensikten med overføring­en er å forhindre at det «oppstår usikkerhet rundt disponerin­gen av de aktuelle verdiene, og at ulike interesser tar skritt i all hast som kan skade Aas eller fellesskap­et av dem som fremmer krav mot han». Verdiene av eiendommen­e er anslått til rundt 150–200 millioner kroner. Disse risikerer å bli solgt for å dekke inn Nasdaq Clearings tap på 1,1 milliard kroner, et tap de måtte ta forrige uke da Aas gamblet og tapte i kraftmarke­det.

I tillegg til eiendommen Naxbie i Grimstad er det også tatt kontroll over diverse andre eiendommer, ifølge E24. «Dette gjelder blant annet to leilighete­r på Tjuvholmen i Oslo, et gårdstun i Nissedal i Telemark, og en rekke strandeien­dommer på Sørlandet», skriver nettstedet.

 ??  ?? FRYS: Eiendomsve­rdiene til Einar Aas fryses, deriblant Vragviga.
FRYS: Eiendomsve­rdiene til Einar Aas fryses, deriblant Vragviga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway